Volkstaal

Onze stoere wikipedianen hebben zich op de volkstaal gegooid. Alleen, ze spreken dat niet dus de pagina is dan ook bespottelijk. De hele schertsvertoning eromheen van ons “intellectueel” wikipedia is als gewoonlijk weer eens shitshow. Dit is nog wel aardig, al zou ik het voorbeeld “Hé, ouwe zak!” vervangen door “Hé, ouwe rukker”. Maar verder, heel aardig.

Wie anale seks heeft is een bruinwerker, de rest is niet gangbaar. Borsten zijn tieten of prammen, de rest is gezocht. Een homo is een flikker of nicht and so on. Er zit geen weging in het artikel, het klopt gewoon niet. Geen context niks.

Volkstaal is zeer creatief, het varieert. He, zijn je ballen er niet afgevroren onderweg hoorde ik vorig jaar een vrouw van middelbare leeftijd tegen een jongemanman zeggen die net door de kou was gefietst. Tering wordt heel veel gebruikt, net zoals kut. Het is kut, het is zwaar kut allemaal. Tering, wat een kutzooi is het weer.

Krijg nou tieten, hoe durft ie het uit zijn kont te douwen. Nee, voor straattaal zit u helemaal goed bij de graaf die volledig tweetalig is. In elk gezelschap voel ik me thuis, ik pas mij feilloos aan. Leest u maar, veilige ruimtes zijn aan mij niet besteed. Wikipedianen zijn randdebielen en achterlijke spergen. Of: Vetbetaalde genderhoeren met een geldgleuf . Of nep-psychologen en beunen van de koude grond. Kiest u maar uit.

Ziet u wel? In elk gezelschap voel ik me geheel thuis en pas mijn taal gewoon aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.