Wat zal de volgende generatie dom worden, he?

Twee maand geleden hadden we het hier in de Kroeg over Abstract Wikipedia, het nieuwste Wikimedia project. 

Aankomende dinsdag 15 september is dit het onderwerp van de Wikimedia Clinic, die om 15 uur Nederlandse tijd wordt gehouden via google meet (google account handig, maat niet noodzakelijk). Bedenker en ontwikkelaar Denny Vrandecic (WMF) zal een introductie op het onderwerp houden, met daarna ruimte voor vragen en discussie.

(Beleid voor safe spaces is van kracht voor deze bijeenkomst)

Ciell 12 sep 2020 23:14 (CEST)

CC BY-SA 3.0

Botjes schrapen over de bodem van het internet, ongecontroleerd wordt alles onder een CC0 licentie geplaatst, en daar gaan wij onze prachtige artikelen mee schrijven. Het Jigsaw pies- en poep botje raast over het ons droomproject om orde te houden, en in 2030 zijn wij de universele bron van alle kennis. Geen spelfoutje zult u aantreffen, alles zal aan de eisen van de taalunie voldoen.

Spergen, ik zei het al eerder. Ze maken geen weging, snappen niet dat je zo de kennisecologie nog meer vervuilt dan wikipedia al deed met zijn cirkelbronbesmettingen. Regels en wetgeving zoals auteursrecht, databankrecht, citaatrecht of privecywetgeving? Doen wij spergen niet aan.

Maar het ergste vind ik nog al die overheidsinstituten die een oogje dichtknijpen en in de rij staan om met deze figuren samenwerkingsverbanden aan te gaan. Die moeten keihard aan gepakt worden, juist die! Want die moeten veel beter weten en doen dat ook! Moet je maar eens zien wat voor spastische reacties je krijgt als je een WOB verzoek doet om hun samenwerkingsovereenkomst met Wikimedia/WMF openbaar te maken. Eerst krijg je te horen het is een conflict tussen u en Wikimedia-NL. En dan zeg ik, kut op, u werkt ermee samen, u als overheidsinstelling heeft een onderzoeksplicht, en zeker als u met een vereeniging samenwerkt zonder dat die zelfs maar een goeddoelenerkenning heeft! En nu alles openbaar maken op grond van de WOB.

Het hele kippenhok is dan totaal van de leg. Nou, je zit dan zo op juristen- en directieniveau wat zich in alle bochten wringt en er komt geen fatsoenlijk woord meer uit! Maar die overeenkomst die Sandra gesloten heeft krijg je niet te zien! Hoewel ze echt wel wettelijk verplicht zijn die openbaar te maken. Ze als je weten zich dan duidelijk geen raad meer als je the light of scrutiny naar binnen schijnt. Hebben ook geen enkele verdediging omdat een overheidsinstelling enorm kwetsbaar is met als zijn integriteitsregeltjes en de WOB. (Wet openbaar bestuur.) Wat gestamel is het resultaat, het zijn sitting ducks, kinderen die door pappie betrapt worden met hun fikken in de suikerpot. Paniek breekt uit, dat merk je heel duidelijk.

Eén gedachte over “Wat zal de volgende generatie dom worden, he?”

 1. Kijk, het is het aloude snake oil sellers verhaal.

  Die overheden zaten natuurlijk knap in hun maag met die herintergratiewet, iedereen moest immers mee gaan doen volgens onze premier.
  En toen kwam als bij een hogere macht geroepen Sandra en Ad met hun trollopedia en media en spergen-shitshow aankakken. Ha! dachten al die semi- en overheids instellingen. Da’s mooi, zijn wij van onze wettelijke verplichting af die gasten in dienst te nemen! Prachtig! waar moet ik tekenen? Daar op de stippeltjes? Doen we!

  Geen moment zich beseffende dat ze zo het wiki-paard van Troje binnensleepte in hun toko. En hun ziel aan Silicon en de wiki-duivel daarmee verkochten. Tot hun jurist die dat WOB verzoek moet afhandelen er eens goed naar kijkt en gillend naar zijn baas rent, die heel duidelijk niks van deze fratsen weet. Gevolg: Gierende paniek.
  Maar eerst:

  Dus werden als “oplossing” de facades om deze boondoggie te verhullen steeds groter, evenals de pet om het onder te houden steeds groter werd. En het gaslicht steeds feller. Maar dat rotjochie Statler, dat ongeschoolde geval had niet alleen meteen al die keizer is naakt geroepen, maar was ook eens op onderzoek uitgegaan. Want die heb wel de hersen van zijn pappie, al doet ie daar niet zo veel mee. En die liep dat wikiriool eens langs naar beneden toen hij de deur was uitgezet en wat die toen aantrof in de US of A tart elk voorstellingsvermogen bij deze bron van al het kwaad…….

  Want als je dáár uitkomt, het is onbeschrijfelijk wat daar in het wikiriool rondzwemt. Maar geloof me, je gaat de grens van alles wat slecht is op het internet ruim over, en kijkt dan nog uit op het zwartste van het zwarte wat het internet te bieden heeft. Facades, inderdaad, allemaal facades en algoritmes, da’s wikipedia en verder is het een bak gebakken stront, bulkend van het bullshit geld.

  Zou er inderdaad wel een boek over kunnen schrijven, ja.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.