En nu alles op mijn bureau.

Uit met de arrogante wiki-praat. Want jullie zijn slechts snowflakes, niks, nog niet eens een heel druppeltje bevroren water wat zo smelt als de temperatuur stijgt zoals die nu doet.

Sandra vroeg mij onlangs versluikt wat mijn plannen verder waren in één van de spaarzame mails die ik van haar mocht ontvangen en dat zal ik vertellen. Ik heb alle documenten en correspondentie plus de zakelijke overeenkomst met Wikimedia van de gemeente Tiel en het Nationaal archief gevorderd. Want die wil ik op mijn bureau hebben.  Plus een inhoudelijke reactie op mijn mails, dit al op grond van de WOB, wet openbaarheid bestuur. Beide instanties hebben een aanschrijven van mij gehad en hebben vier weken om hier aan te voldoen, en indien zij dit niet doen is de volgende stap naar de bestuursrechter. Dit is een simpele procedure waar ik ervaring mee heb, ik beschik namelijk over een ruime proceservaring, en ken daarvan de heer Ausma, advocaat te Utrecht en ook de heer De jong, tevens strafrechtadvocaat te Utrecht.

Nooit zal ik het moment vergeten waarop de toenmalige kantonrechter in Tiel kijkend als een oude adelaar met zijn vinger prikkend in mijn richting opmerkte tegen de het sectorhoofd wat tegenover Ausma en mij stond: En daar staat de meest geslepen burger die ik ooit heb gezien mijnheer, en ik raad u aan zo spoedig mogelijk een schikking te treffen. Waarna het betreffende sectorhoofd even later mij zowat aanvloog in de gang van het toenmalige gebouw van het Tielse kantongerecht en in mijn gezicht hijgde: Ik ga aangifte doen wegens belediging van een ambtenaar in functie, kloppend op zijn agenda in zijn binnenzak. Waarop ik zei, dat kan niet, want ik heb jouw nog nooit een flikker zien doen, dus dat in functie slaat alvast nergens op. Waarna de enigszins fattige advocaat van gemeente, een relatie van de wethouder de man mee heeft moeten slepen. Mij en Ausma huilend van het lachen achterlatend, Ausma herinnerd het zich nog vast nog wel dit voorval.

Daar ken ik de heer Ausma als jonge, beginnende advocaat dus van en samen hebben wij meerdere rechtzaten in Gelderland van binnen gezien in een bittere, bittere juridische strijd met overheden. Nog steeds ben ik hier in Flipjesland in juridisch opzicht bij gemeenteambtenaren berucht als de bonte hond na een klinkende overwinning uiteindelijk. Hoe het met dat sectorhoofd afliep? Ontslagen natuurlijk daarna. En later heb ik gelezen in de plaatselijke krant dat hij op zijn racefiets in Geldermalsen overreden was door een vrachtwagen. Omgekomen bij een tragisch ongeluk, ik heb Ausma indertijd nog de rouwadvertentie opgestuurd.

Is dit verhaal gefantaseerd? Nee, het is de zuivere waarheid. Dus bestaat toeval? Jazeker. Denk maar aan het oude grapje van Pavarotti wat ik laatst vertelde over die dakpan die viel op de Dam en hem niet trof. Toeval , zuiver toeval. En ik zou als ik jullie was maar als de sodemieter aan de bak gaan voordat alle dakpannen daar op de Marieplaats naar beneden sodemieteren, want dan weet je tenminste zeker dat je getroffen wordt als je daar als levend standbeeld voor staat. Al dan niet in je blote gat. Want soms kom je namelijk niet weg met je met bluf gejat TV weet je. Maar ja, als je verstand in je genderonderbroek zit valt het allemaal niet mee, toch?

Eén gedachte over “En nu alles op mijn bureau.”

 1. “Vraag: waarom wordt de lokale fundraising op de Nederlandstalige wiki eigenlijk niet “gedaan” door WMNL (en wellicht WMBE), zoals dat in Duitsland en Zwitserland wel gebeurt (link)? Je kunt toch op je vingers natellen, dat in december om geld vragen effectiever is dan middenin de zomervakantie c.q. de bouwvak? Bovendien zou het de gelegenheid geven om “bedelbanners” te gebruiken die meer bij het Nederlandse taalgebied passen. Wutsje (overleg) 26 jul 2020 19:25 (CEST)”

  Daar kun je je gedachtes bij hebben, echter de vroegst geschiedenis van de Nederlandstalige Wikipedia is verdwenen. Maar je zou je kunnen voorstellen dat er in het geheel geen Nederlandse wikipedia bestaat, maar dat het een Nederlands hoekje van de Amerikaanse Engelse WP was/is. En er is een vereeniging Wikimedia, jawel, maar het zijn waarschijnlijk de z.g. contractors de dienst uitmaken op WP-NL, zich beschermd voelend door section 230 en met een Amerikaans dienstverband. Dat kan, dan moet je je als ZZPer in Nederland inschrijven. Dat zou namelijk het wangedrag en het hardnekkig zwijgen verklaren van eenieder. En waarschijnlijk is er gedacht dat ik ook zo een dienstverband had, want waarom zou die jurist van Wikimedia anders met een ongelofelijke bombarie mijn mailbox binnen zijn gevallen, en toen ik hem vroeg of ie van de wipkip gelazerd was er na een gesprek met Frans en Sandra er als een haas vandoor zijn gegaan?

  Duidelijk is dat het wikihuis juridisch gezien ongelooflijk goed dicht is getimmerd, behalve….. het wc raampje.
  Juist, die WOB, da’s een bestuursrechtelijk dingetje. En in die zakelijk overeenkomsten met die partners van ze en in verdere stukken taart vast wel hoe de steel in de vork steekt. En dan heb ik het zaakje zwart op wit op mijn bureau, en ik ben aan niks of niemand gebonden. En die info moeten die overheidsinstanties geven, in die WOB zit geen bruikbare escape namelijk….

  (https://nl.wikimedia.org/w/index.php?title=Wikimedia:De_kroeg&oldid=46207#Fundraising (CC SA-BY 3.0))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.