FF een stukje WMF geschiedenis.

De organisatie werd in 2003 aangekondigd/opgericht door  door Jimmy Wales, directeur van Bomis Inc.  op dat moment.  En een plaatje zegt mee dan 100 woorden.

Jimmy is een persoon van vaag alloy.  Ex internetporno baas, hij heeft geld aangenomen om een artikel te wijzigen, is zijn eigen foundation uitgegooid door schandalen en is nu een vorm van mascotte.

Dit gezegd hebbende, een Amerikaanse foundation is op geen manier met onze brave stichtingen te vergelijken, het zijn roofdieren. En de wet van California in het geval van WMF geeft hen daar toe alle ruimte voor door de eerder genoemde Section 230.

Katherine Maher. Katherine is een meisje uit de rijke voorsteden van Wilton, Connecticut en heeft hiervoor wat onbeduidende baantjes in de  foundation world van Amerika gehad. Katherine was a chaptergirl en is door Jimmy persoonlijk gevraagd als CEO. Katherine is een algoritme princess, hoe haar haar zit interesseert haar niet, als haar algoritmes maar goed zitten. Katherine geeft geen zier om welke community dan ook. Katherine haar ding is fundraising, geld ophalen, veel geld. Heel veel geld. Wat vervolgens totaal over d e balk wordt gesmeten, WMF is immers de vergaarbak van werkeloze ramp medewerkers van de Engelse Wikipedia.

Wat ze met verbazend veel succes doet. De miljoenen stromen binnen zodat WMF een bijzonder invloedrijke foundation is met mensen die hopen naar de grote silicon bedrijven door te kunnen stoten zoals James Alexander. Ooit als ramp mod op WP-EN begonnen, opgeklommen tot een Trolling&Sucking officier, en nu naar Twitter met een topbaan.

WMF werknemers zijn namelijk erg geliefd in silicon van wegen hun ingangen bij wikipedia. Want de meeste silicon boys zijn er heilig van overtuigd dat hun algoritmes absolute een beter alternatief voor democratie is wereldwijd en wikipedia is een uitmuntend vehikel daarvoor. Wat Katherine haar motieven zijn is gissen, maar hoe dan ook niet om een beter wikipedia te maken. Ze is radical social justice en tracht wikipedia een en radicaal extreem feministisch complex te veranderen.

WMF is een slangenkuil met intriges, schandalen, corrupte, nepotisme wat van geen enkele Nederlandse of Europese stichting ooit geaccepteerd zou worden. In America geleden echter andere normen, en in het bijzonder de Ayn Rand mentaliteit. Die door Jimmy sterk wordt aangehangen, bad is good, good is bad, want dat helpt de zaak pas vooruit.

Eén gedachte over “FF een stukje WMF geschiedenis.”

 1. Je moet maar het boute lef hebben!

  “Hard nodig, want in reactionaire kringen doen ze ook aan Wikipedia-branding: het project wegzetten als een hobby van linkse, vooringenomen censors van hun visie en verdraaiers van de waarheid.

  bertux 17 jun 2020 12:38 (CEST)”

  Je beschrijft precies wat je doet dus kennelijk weet je het, speelt dus ronduit vals, en heb het dan over reactionaire kringen!

  Listen my friend, als het project een hobby van rechtse, vooringenomen censors van hun visie en verdraaiers van de waarheid was zo het me net zo nijdig maken, omdat die dan stinkend vals aan het spelen waren.
  Jij lult zogezegd uit je nek, mijn punt heeft niks met links of rechts te maken, dat zou een misvatting zijn!

  Het gaat om little shitty creeps die vals spelen zoals jij, no matter of ze links of rechts zijn. Een links achterbaks ratje is namelijk precies zo erg als een rechts achterbaks ratje, want beide zijn smerige ondemocratische fascistjes!
  Onderkruipsels, hou ik niet van vrind. Smerige lafaards onder een nick achter een toetsenbord die het daglicht niet kunnen verdragen, dat zijn jullie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.