Moderatoronwaardigstatement

Vorig jaar verscheen er een e-mail in mijn inbox. Deze e-mail was afkomstig van de maillijst waar (nagenoeg) alle moderatoren lid van zijn. In deze mail werd door een moderator opgeroepen om de teugels eens flink aan te trekken en eens goed op een bepaalde ArbCom uitspraak te gaan zitten. Er werd door een drietal moderatoren besproken dat een gebruiker tegen wie een keer een maatregel is uitgesproken maar van Wikipedia moest verdwijnen. Als we nou iedere keer op die uitspraak zouden gaan zitten en de verhogingsmaatregel in acht zouden nemen zou deze gebruiker snel voor een jaar geblokkeerd worden. Volgens een moderator was het kansloos dat het de gebruiker zou lukken om sokpoppen aan te maken, deze gebruiker zou namelijk te herkennen zijn aan diens stijl en snel tegen de lamp lopen. Gevuld door woede verliet ik de maillijst. Dit heeft mij zo boos gemaakt, een onderonsje door de gebruikers die machthebbend zijn op het gebied van blokkades om een gebruiker dwars te zitten en te laten ‘verdwijnen’ in plaats van te helpen. Nadat ik er al een tijdje mee zat en het met andere moderatoren had besloten heb ik een mail verzonden naar de ArbCom. Het kon toch niet zo zijn dat dit zomaar kan? Helaas viel deze zaak buiten het bereik van de ArbCom en konden ze er niets mee/aan doen. Mijn houding en mindset is enorm veranderd na deze periode van ongeloof en onmacht. Ik werd kippiger en heb een steeds negatievere houding aangenomen tegenover deze moderatoren. Uit pure angst dat ik hier ooit over zou beginnen wees één van de moderatoren zelfs naar de WP:RVM, want dingen die op die lijst besproken werden mochten echt niet naar buiten komen. Nu ik toch niets meer te verliezen heb wilde ik dit verhaal in enigszins ‘anonieme’ variant tóch wereldkundig maken. Heb geen geloof meer en kijk wat er echt aan het gebeuren is. Een encyclopedie waarin de hardste stemmen en de sterkste armen de leiding nemen. Dat is geen democratie meer. Met een encyclopedie heeft de Nederlandstalige Wikipedia sowieso niets meer te maken. Er zijn gebruikers die meer dan de helft van hun bewerkingen verkwanselen in andere naamruimten dan de hoofdnaamruimte en blijven roepen dat ze aan een encyclopedie werken. Er zijn mensen die dit potentieel prachtige project naar de knoppen helpen door te trollen en te pesten. Er zijn mensen die jaren lang blijven zuigen en stangen in de hoop dat iemand een verkeerde opmerking maakt. Er zijn mensen die alleen geïnteresseerd zijn in de bewerkingen van een ander en direct klaar staan om een blokkeerverzoek in te dienen als die bewerkingen hen niet aanstaan. Dat is geen project waar ik nog langer een minuut aan wil besteden. Geen Nederlandstalige Wikipedia meer voor mij. Jullie zoeken het maar fijn uit.

Tina 14 jun 2020 00:41 (CEST)

Bron   CC SA-BY 3.0

Het ga je goed, Tina. Ik heb eerder al een keer op Sucks gedocumenteerd hoe je volledig door de mangel gehaald werd. En bedankt voor deze voor mij zeer belangrijke getuigenis, wat mijn verhaal van een volledig corrupte organisatie ondersteund.

Van die nare mails zou ik me niet te veel aantrekken, je ben zoals je bent en wat anderen daar van vinden is voor hun rekening verder. Bovendien zijn ze waarschijnlijk uitsluitend geschreven om te kwetsen en hebben ze verder geen diepere betekenis.

Het laatste stelt me echt gerust, volledige afstand van de Nederlandse wikipedia. Dat is goed.  Het is een zeer toxische omgeving  immers. Ik heb me best wel eens zorgen om je gemaakt toen ik de wiki-cabaal je weer eens te grazen nam, maar hier spreekt kracht uit, afstand nemen, en dat is een goed teken.

Martin

4 gedachten over “Moderatoronwaardigstatement”

 1. “Nadat ik er al een tijdje mee zat en het met andere moderatoren had besloten heb ik een mail verzonden naar de ArbCom. Het kon toch niet zo zijn dat dit zomaar kan? Helaas viel deze zaak buiten het bereik van de ArbCom en konden ze er niets mee/aan doen.”

  Arbcom kan nooit ergens wat aan doen, het zijn een stel droplullen bij elkaar en nog diep corrupt ook. Zie mijn blog lekker abitrollen, met professor Casper, je weet wel, die professor van de integriteit in de lead.

  Ook aan de antisemitische mails in de tijd dat het chapter diezelfde Edo de Roo op het schild hees, nee, daar konden ze niks mee.
  Weet je waarom? Ik was immers geen deelnemers van wikipedia meer. Past volledig in Ad zijn herschrijven van de geschiedenis, reageer maar op mijn troll pagina, die waar hij de hele rotzooi bij elkaar liegt met zijn kundige T&S team met die Elly samen.

  Like

 2. En weet je wat, ze gaan gewoon op hetzelfde elan voort. Schandaal na schandaal, en het deert ze niets. En je ziet, alles leidt naar WMNL. Ik heb DutchTina overigens een mail gestuurd met een link naar deze blog. Hij is hier van harte welkom!

  Like

  1. Meer dan! Want vooral de tranentrekkende huil-solidariteit van ene Ymnes die dat global lock met Treinstel gefixt heeftop Tom/Tina’s OP is ronduit stuitend!

   Een walgelijke troll die zijn “solidariteit” komt betuigen, ik zou gaarne de identiteit van die weten, om ook tegen hem aangifte te doen naast vele anderen.

   Like

 3. https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:DutchTina

  Hier komt eigenlijk een beeld boven wat ik al veel langer vrees.

  “Je distantieert je immers niet van het beeld dat DutchTina schetst dat een select groepje moderatoren (waar jij dan kennelijk niet bij hoort, soit) hen onwelgevallige gebruikers van hun menselijkheid ontdoet en via een vorm van mobbing wil wegjagen. Jouw standpunt daarover lijkt nog steeds te zijn dat dit “klopt”: moderatoren kunnen en mogen dat doen. Ik schrik ervan. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 15 jun 2020 20:16 (CEST)”

  “Specifiek dat een groepje er heel aparte ideeën op nahoudt. Sorry, maar ik val hier werkelijk van de ene verbazing in de andere. Het is alsof iemand bij de zaak-George Floyd besluit de gehele berichtgeving niet te lezen en alleen zegt “Het klopt. Politieagenten mogen verdachten aanhouden.” En dat van iemand die hierboven nog hautain schrijft “En wat is volgens jou dan precies de inhoud Perudotes”. Toe nou zeg. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 15 jun 2020 21:06 (CEST)”

  Dit groepje met zeg maar een absurd wereldbeeld heeft namelijk de mogelijkheid gehad binnen de anarchistische en zeer wazige structuren van Wikipedia zelfs internationaal een soort koninkrijk op te bouwen. Via o.a. de machtige steward structuur, eventueel gesteund door het T&S team wat een onderdeel van dit wiki cabal uitmaakt.

  De ondoorgrondelijke grote geldstromen, het volledig ontbreken van enige controle, de volkomen ondoorzichtige onderstromingen op IRC en later Discord en de beruchte section 230 hebben dit mogelijk gemaakt.
  Hierdoor is het mogelijk geweest dat WMF zich ongehinderd criminele en onethisch heeft kunnen gedragen zonder ook maar een enkel risico te lopen en dat ook gewoon heeft gedaan, mede onder druk van mensen die hier een belang bij hebben.
  En dit belang kan zowel zakelijk als politiek zijn.

  Bovendien beschikt men doordat belangenhebbende in America dit vehikel gevonden hebben om als proxy door te drukken waar zijn voor staan over bijna onbeperkt financiële reserves waarmee mensen via de chapterstructuur gekocht worden. De chapters worden geheel met geld aangestuurd, men wordt betaald en moet doen wat er opgedragen wordt. Maakt niet uit of het politiek of een zakelijk belang is of dat het ethisch juist is, men dient te gehoorzamen en anders…..

  En op deze manier hebben wij en een paard van Troje en een kankergezwel in onze maatschappij genaamd Wikipedia wat op elke manier via o.a. het chapter onze maatschappelijke structuren binnendringt. Geen middel uit de weggaande, als ware zij net zo immuun als hun Amerikaanse collega’s. Wat hun ook steeds is wijs gemaakt door het volledig corrupte Legal Department die er door section 230 maar op los kon liegen.

  Daarbij komt bij dat wikipedia erg aantrekkelijk is voor mensen met een zwakke positie in de maatschappij, het lijken namelijk kansen die nergens anders meer voor ze liggen, en dat maakt het zo gevaarlijk allemaal.
  Want als je in deze organisatie zit is uitreden schier onmogelijk, als je door hebt waar je in zit ben je er namelijk een onderdeel ervan en moet wel doorzwemmen tot je verzuipt. En op deze wijze worden zelfs fatsoenlijke mensen een onderdeel van iets wat ze zelf diep in hun hart verfoeien. Inderdaad een systeem wat van elke menselijkheid is ontdaan, men wordt koude en kil als een kampbeul.

  Wikifaust, een geschenk van de duivel, Hotel California, het is allemaal even waar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.