Trollen op academisch niveau

Lekker abitrollen! 

“Dank aan allen die de moeite namen om hier (of per mail) iets aardigs te zeggen. Aan degenen die er op kicken om een trap na te geven: bedankt dat jullie mij in mijn gelijk bevestigen; en ik wens de mensen om jullie heen veel sterkte.

Als je Kroegdiscussies uit 2010 leest, zie je dat we anno 2020 feitelijk op hetzelfde punt zijn als toen. Wikipedia groeit kwantitatief als kool, kwalititatief is de verbetering al jaren weg. Neem als voorbeeld de huidige discussie over of we nu wel of niet een lemma over een onbeduidende doch verifieerbare lantaarnpaal willen. 99,99% van de Wikipediabezoekers zal nooit weten of we nu wel of niet dat lemma hebben, toch blijft die discussie onze energie opslurpen. Omdat we niet in staat zijn echte keuzes te maken. Of we nu willen kiezen voor het toestaan van al het verifieerbare, of juist willen kiezen voor het hanteren van een duidelijke E-grens: beiden zouden een betere keuze zijn dan het jarenlang geen keuzes maken. De onmacht om te kiezen is ongezond. De gemeenschap boekt geen vooruitgang: we kibbelen en vitten al tien jaar in een rondje. Discussies worden niet gewonnen op argumenten, maar door net zo lang door te drammen tot de andere partij murw afdruipt. Trumpiaanse tactieken.

En élke keer weer regblokverzoeken van/over dezelfde zeer selecte groep gebruikers. Ze vinden het zelfs nodig om iemand, nadat die zich meer dan tien jaren voor dit project heeft ingezet, op mijn OP een trap na te komen geven. In elk normaal instituut of bedrijf waren dat soort figuren al jaren gelezen op straat gezet. Niet op Wikipedia: het recht om bij te dragen is heilig. Het recht om op een normale manier, ongestoord door idioten, bij te kunnen dragen wordt daar consequent ondergeschikt aan gemaakt. Omdat niemand zin heeft in gezeur is er maar een zeer selecte, en krimpende, groep moderatoren die zich over discussieopwekkende zaken als regblokverzoeken en een deel van de verwijderverzoeken wil buigen. De arbcom is al jarenlang onderbemand. Minstens driekwart van de probleemgebruikers die alle aandacht en energie opeisen, zijn al jarenlang probleemgebruiker en er is geen zicht op verbetering. Het gezonde deel van de gemeenschap krimpt al jaren. Een zeer vocale minderheid drukt een te groot stempel, simpelweg door hard te schreeuwen, en ik zie niet meer hoe dat op korte termijn veranderd kan worden.

En ga zo maar door. Die frustratie heeft zich de afgelopen paar jaar opgebouwd. Het bereikte bij mij het punt dat bezoeken aan Wikipedia energie gingen kosten in plaats van opleveren. Dat zorgde er ook voor dat ik in discussies steeds vaker feller uit de hoek kwam dan ik zou moeten doen, en dan kan je ook geen goede moderator/arbiter meer zijn. Vandaar mijn besluit drie maanden geleden om even afstand te nemen. Mijn evaluatie daarvan gisteren was dat het me eigenlijk prima bevalt om niet meer op de regblok- en aanverwante pagina’s te kijken. Ik heb mijn deel van het conciërgewerk ruimschoots gedaan en er staan genoeg stuurlui aan de wal om het stokje over te nemen. Al dat soort pagina’s zijn van mijn Volglijst af – het geruzie gaat voortaan heerlijk langs mij heen.

Gelukkig is Wikipedia veel groter dan de kibbelende en krimpende gemeenschap (en kan ik ook nog op anderstalige Wikipedias terecht). Er is ook nog een encyclopedie. Ik kom ongetwijfeld nog wel eens hier om een spelfout te verbeteren, een lemma aan te vullen of een rode link blauw te maken. Het ga jullie goed! Ik hoop van harte dat mijn inschatting onterecht is en dat het toch mogelijk is de negatieve spiraal te doorbreken.

CaAl (overleg) 15 mei 2020 23:18 (CEST)”

Beste CaAl, ik kan mij helaas niet aansluiten bij de lofbetuigingen. Ik vond je gewoon oneerlijk. Akadunzio (overleg) 15 mei 2020 21:47 (CEST)

Kort maar krachtig, gewoon de waarheid Casper.

 

 

 

3 gedachten over “Trollen op academisch niveau”

 1. Da’s mooi Ad, da’s heel mooi.

  https://meta.wikimedia.org/wiki/Universal_Code_of_Conduct/Discussions

  Op globaal niveau maar liefst.

  Ook mooi gesproken door Samuel Guebo . Over gedragscodes, over Office actions’ die door de gemeenschap gecontroleerd moeten worden, over de vertrouwelijkheid van Arbom, mooi en allemachtig prachtig.
  Maar ik zie nog iets staan. Een datum. Samuel (WMF) (overleg) 12 jun 2020 17:09 (CEST)

  Dus op 12 juni 2020 komt de heer Samuel Guebo helemaal uit Ivoorkust hier in Nederland aankakken met zaken die al jaren door de Nederlandse wet geregeld zijn! Daar waar je al jaren aan had moeten voldoen, Ad!!

  https://samuelguebo.ci/en/about-samuel-guebo/

  Hier zakt je broek toch gewoon recht terstond van af, Ad.

  Curriculum Vitae
  Personal references
  James Alexander, Trust & Safety Operations Manager, Twitter
  Jan Eissfedt, Trust & Safety Lead Manager, Wikimedia Foundation
  Donatien Kangah, Directeur Général, E-voir

  Kom op, he! Ik zei het al eerder, je kunt geen rioolwater in lekkere wijn veranderen, Ad, wat een totale shitzooi en shitshow weer eens!

  Dat schijnt ooit iemand een paar duizend jaar geleden geflikt te hebben, dat water in wijn te veranderen, maar dat was tenminste -neem ik aan- zuiver bronwater en niet deze smerige, stinkende wiki-meuk!

  Like

 2. Wat ben jij eigenlijk een lul, Ad Huikeshoven als ik er eens over nadenk.

  Jan Eissfedt is een soort Duitse Romaine die ze niet moesten op de Duitse Wikipedia, ik meen zelf dat hij als mod eruit gedonderd is, die zich via Biergarten meetings omhoog geneukt heeft in het chapter München.
  Hij is niet eens in dienst van WMF, hij is een z.g contractor, en zover ik heb gezien heeft hij alleen maar geouwehoerd op WP DE, maar iets echt gedaan, ho maar. Nee, nooit. Een soort Vintroll.

  https://de.wikipedia.org/wiki/Spezial:Beiträge/JEissfeldt_(WMF)

  Het is een halve anarchistische gek uit Romaines piratenclubje man! Geen enkel opleiding of vaardigheid in die richting van T&S, een zuipertje uit een Duitse biergarten! Een soort Edo!

  James Alexander, vraag maar eens Eric van Sucks na, is de slechte moderator ooit van WP-En geweest en eigenlijk was iedereen opgelucht dat ie opgedonderd was naar de vergaarbak voor werkeloze mods WMF.
  Hij schijn ook nog eens de schrik te zijn van elk “eat as much as you can” restaurant rond LA, zoiets zijn grote voorbeeld Jimmy Walles die zijn eigen WMF uitgedonderd was na het gebruiken van de WMF creditcard voor hoerenbezoek in Moskou en rekeningen van restaurants rond LA.

  En dan ga jij een Afrikaans vriendje van die twee als de redder van WP-NL binnenslepen!

  Donder toch een pleurend op met je mooie pak aan, idiot! Je weet niks van die WMF organisatie en doet maar wat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.