Hou koers, Matroos!!

De Matroos zei het maar even heel goed.

“Okay, je vraagt er nu echt om. Blijkbaar beleef je er een masochistisch genoegen aan om jezelf nu al een week lang zo ongelooflijk te kakken te zetten met voor iedereen zichtbare leugens. Ik neem nog even de feiten met je door. Om te beginnen had je het in de sneer waarmee al dit gezeur begon over eeuwig overleg. Dan heb je het dus niet over een incident, maar wrijf je iemand structurele lapzwanserij aan. Dat heb je zelf ook donders goed door, want je vermijdt heel zorgvuldig jezelf letterlijk te citeren, en doet nu alsof je letterlijk verzocht zou hebben: “denken we er wel aan dat we hier zijn om bij te dragen in de hoofdnaamruimte” en “we werken hier aan een encyclopedie, en niet aan een overleg-archief”. Zo vriendelijk was je bewerkingssamenvatting nu juist niet.
Je tweede leugen is dat die allereerste reactie, in je bewerkingssamenvatting, “niet eens naar [mij] gericht” was. Toen ik me hier in mijn eerste reactie op jouw overlegpagina meldde en nog in algemene zin sprak over iedereen die bij dat overleg in het Taalcafé betrokken was, gaf je direct aan dat het je wel degelijk om mij te doen was, met de woorden: “Jij bent hier al ruim een week alleen aan het overleggen. We zijn *GEEN* social-network-site.”
Voordat ik ook nog maar iets had kunnen antwoorden kwam je vervolgens direct al met de op werkelijk niets gebaseerde beschuldiging dat het enige doel van Wikipedia voor mij zou zijn me te storen aan mensen die wel aan de encyclopedie meeschrijven. Dat ik de discussie achterstevoren lees en actie en reactie omdraai is dus je derde leugen.
Doordat je al de hele dag blijkbaar weer briesend en met vlekken in je nek achter je computer zit, is het je ook niet eens opgevallen dat ik direct al in mijn eerste twee bijdragen van vandaag een handreiking heb proberen te doen, middels het uitspreken van mijn bereidheid “om een kuub zand over dit vervelende incident te storten en met een schone lei te beginnen”, en mijn opmerking dat ik nog best kan begrijpen dat die vervelende sneer en dat smijten met een dodelijke ziekte vorige week waarschijnlijk in the heat of the moment gebeurden, hoe misselijk dat ook was. Ondertussen dender jij maar door – inderdaad, met oogkleppen op – en is elke bijdrage een nieuw bewijs van je onvermogen om zelfs maar de geringste poging te doen om naar je eigen aandeel in dit gezeur te kijken en de boel te de-escaleren. Het enige wat je doet is wanhopig en uiterst doorzichtig de bal proberen terug te spelen, keer op keer, nu al een week lang.
Als het je werkelijk niet om mij te doen was, dan had je dat reeds in je eerste reactie op deze pagina kunnen zeggen, en was deze hele vertoning inderdaad niet nodig geweest. In plaats daarvan ben je direct om je heen gaan maaien en werk je jezelf met elke bijdrage verder in de nesten. Maar goed, ik ben geduldig, en zeker niet haatdragend, dus als je nu eindelijk eens uit je verongelijkte modus stapt en toegeeft dat je je frustraties over anderen meende te moeten botvieren op mij, ben ik de laatste om ooit nog op dit gênante gedoe terug te komen. — Matroos Vos (overleg) 6 mrt 2020 16:51 (CET)”

Source, CC BY-SA 3.0

450px-Edo_de_Roo_20191214_183250092
Bron: Commons, CC-BY-SA-04, auteur: Edoderoo.

Mocht ik een gloeiende hekel aan freeloaders en intellectueel nouveau rich of patjepeeërs die zich zo gedragen hebben, aan jouw soort heb ik nog véél meer een pesthekel als het er op aan komt, Edo!

Hulde voor Matroos Vos die eindelijk zei waar het op staat!

2 gedachten over “Hou koers, Matroos!!”

 1. Vreemd alleen dat dit pas jaren later gebeurd nadat deze persoon, notabene ORTS medewerker en prominent Wikimedia lid zoals wij op zijn gebruikerspagina mogen lezen uit het niks de meest beledigende mails met antisemitische uitlatingen aan mij ging sturen. En mijn advocaat zijn achternaam op een “leuke” manier verbasterde tot de naam van een afschuwelijk concentratiekamp.
  Chapter medewerkster gender Daniele noemde hem zelfs laatst nog wel een fijne collega die ze graag binnen wikipedia en IRL tegenkwam.

  Ik moet zeggen dat zaken binnen dit project wat werkt met “zwermwijsheid” überhaupt erg stroperig verlopen en ben benieuwd of het antwoord van mevrouw Rientjes ook zo lang op zich laat wachten op mijn vraag of en waarom het chapter een levenslange verbanning van mij gesteund heeft zoals mij in de US of A is verzekerd. Een bevestiging of een ontkenning lijkt mij althans een kleine moeite.

  Dan is het mij namelijk ook meteen helder waarover de meeting met o.a. Romaine en de heer Alexander op het chapterhoofdkwartier over ging die indertijd plaatsvond. En hoogst waarschijnlijk tevens ook met de directeur. Zo een overgewichtig WMF man komt vast niet om alleen met Romaine over trust and safety te babbelen uit Amerika overgevlogen!

  Tot nu toe heb ik op al mijn vragen slechts een wazig blufbriefje van één of ander onbeduidend juriste mogen ontvangen wat na één mail van tafel was, maar als men denkt op deze knullige manier hier mee weg te komen zit men daar op de Mariaplaats er glad naast!

  Like

 2. Vorig jaar probeerde hij ook de lokale afdeling SP Woerden te kapen. Gelukkig kon Wilma de Mooij die plannen verijdelen. Hij is dan maar uit frustratie opgestapt uit de SP. De échte wereld werkt nou eenmaal niet zoals Wikipedia, Edo.

  Als mensen als Edo hun wil niet kunnen doordrijven, dan worden ze kwaad, héél erg kwaad, furieus, woedend! En als je zegt waar het op staat ervaren ze het meteen al als een bedreiging, intimidatie of scheldpartij (zoals hier al zo vaak aangehaald op dit blog).

  https://rplwoerden.nl/ruzie-bij-sp-woerden/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.