Is Social Media Marketing Business (SMMB) of Dropshipping oplichting?

Omdat ik nogal vaak ene Jia Ruan of Boyd Hoek op YouTube te zien krijg, dacht ik dit hier eens zo te delen. Héél verhelderend artikel.

Financieel Verstandig

Het eenvoudige antwoord is ‘Nee’. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Er zijn tegenwoordig veel (jonge) mensen die zichzelf ondernemer of influencer noemen omdat ze op social media sites enkele volgers bij elkaar hebben geschraapt of omdat ze een ‘dropship’-website hebben opgestart in de hoop een vermogen binnen te halen en zo nooit voor een baas te hoeven werken. Deze veelal jonge en naieve mensen hebben het idee vaak gekregen via zogenaamde guru’s, experts, consultants of een andere naam die ze aan zichzelf hebben geplakt. Nu zeg ik niet dat al deze experts oplichters zijn, maar er zitten zeker wat rotte appels tussen. Deze personen plaatsen veel foto’s op social media om te laten zien hoe ze het ‘gemaakt’ hebben en zich al deze luxe kunnen veroorloven. Vervolgens gooien ze op elk mogelijke kanaal (Youtube, instagram, facebook) reclame om jou over te halen om hun cursus of training te…

View original post 687 woorden meer

Eén gedachte over “Is Social Media Marketing Business (SMMB) of Dropshipping oplichting?”

 1. (Disclaimer, dit gaat met nadruk niet over de mensen die wel integer bezig zijn, er zijn natuurlijk ook uitstekende trainingen)

  Sja. Als je een internetaansluiting hebt, een computer, een toetsenbord en telefoon voor het kleine grut hebt dan ben je er tegenwoordig. Dat zie je op Het Grote Project ook. En je gelijk van wat je staat te verkopen is recht evenredig met de groep die je je apenkool hebt weten te verkopen. En als je het groots opzet krijg je allemaal onderaannemers die een vorkje gaan meeprikken en op het laatst heb je een gedrocht.

  Een Boondoggle, en pyramidespel van onzin, leugens en bedrog achter een schitterende facade. En kom daar maar eens uit zonder kleerscheuren. Toezicht en een degelijk keurmerk zijn m.i. zeer gewenst.
  Ik maak graag de vergelijking met John R. Brinkley. (heb ikke geschreven met wat hulp van Mendelo, de goede dingen moeten ook gezegd worden)

  http://nl.wikisage.org/wiki/John_R._Brinkley

  Brinkley was, ach wat was hij eigenlijk. Een telegrafist bij de Amerikaanse spoorwegen die in een z.g. diploma mill een artsbevoegdheid matste, het nieuwe toen nieuwe wondermedium radio ontdekte en een megacarrière maakte door de grootst mogelijk onzin verkopen. Namelijk geitentestikels implanteren bij mannen als middel tegen mannelijke impotentie. Maar natuurlijk liep dat spaak uiteindelijk.

  Dit soort zaken lopen namelijk altijd op enerlei moment spaak. Op een dag komt iemand namelijk erachter dat het gewoon ordinaire oplichterietes is en dan zijn de rapen gaar. En vooral de rapen van al die onderaannemers die het sprookje wat gewoon te mooi was om waar te zijn klakkeloos hebben geloofd. Want die zitten pas echt in het schip!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.