Een retourtje naar de wikihel.

Goed, de graaf is weer thuis van zijn bezoek aan Amerika. Het was een wonderlijke reis, een enerverende reis en ik heb voor en achter de schermen met heel veel mensen gesproken in “the machine”. En ik ben nog nooit zoveel leugens, bedrog en perversiteiten tegen gekomen als daar.  Wat mijn conclusie is? Het is zwendel. Het is een piramidespel van op elkaar gestapelde leugens en bedrog. En het is een zeer Amerikaans geheel, ik zei het al eerder, het is Any Rand.

Dit concept past op geen manier in Europa of in de Europese mentaliteit en is daarom een tikkende tijdbom die elk moment kan afgaan. Het is een uiterst instabiel geheel wat op de rand van de afgrond staat door de veranderende zeitgeist, en het is een enorme juridische shitbom door dat rare copyleft die een gigantische shitstorm gaat veroorzaken als dit kaartenhuis in elkaar zakt. Het geheel wordt op het moment met wat crisismangement nog enigzins op de rails gehouden, maar lang zal het niet meer duren voor de bom valt.

Waarom? Omdat alle seinen op rood staan. Omdat de paniek in de controlekamer compleet is. Omdat wetten op grove wijzen geschonden zijn. Omdat niemand een oplossing meer weet en de wiki caravan of wat er nog van over is vol gas in een doodlopende steeg rijdt met een blok beton aan het einde. Omdat het mangement complete incapabel is net zoals de rest van de staf. Ze weten namelijk van toeten nog blazen.

En dan nog, heden ten dagen politiek wordt dit wiki-geheel als zeer onwenselijk gezien door vele overheden en vooral door de Amerikaanse republikeinse partij die maar één doel voor ogen heeft, namelijk de volgende verkiezingen winnen. En voor wie de linkse en gender bias van wikipedia een doorn in het oog is. Zacht uitgedrukt. Zeer zacht uitgedrukt. Ze haten namelijk Wikipedia en Jimmy Wales en zullen zich er alles er aan zich gelegen laten liggen wikipedia op te blazen of op zijn minst volledig te verzwakken met schandalen om de boel naar hun hand te zetten vervolgens. Schandalen die er in overvloed zijn trouwens, maar de Statler SanFanBan is beslist één van de sappigste voor hen. Met stip.

Paniek is het sleutelwoord nu in Amerika. Wilde paniek. Geen uitweg meer zien en zich de hemel introllen en bidden en smeken dat de klap niet al te hard aankomt. Maar van dat laatste ben ik verre van overtuigd. Waarom? Vanwege een oud principe. Je komt mensen namelijk altijd twee keer tegen. Namelijk de eerste keer als je omhoog gaat tot ongekende hoogtes zoals de wikibeweging heeft gedaan, en de tweede keer als je daarna met diezelfde duizelingwekkende vaart naar beneden tuimelt. En in dat laatste zit  het venijn.

 

Eén gedachte over “Een retourtje naar de wikihel.”

 1. Re: Block notices only
  Post by CrowsNest » Thu Dec 12, 2019 9:14 am

  CrowsNest wrote:
  Get bent.

  Strelnikov wrote:
  You are so close to winding up in the Phantom Zone with Statler it isn’t funny.

  You threatening me with a ban from a place I lost interest in weeks ago due to the way you Administrate it is the real hilarious part.

  Get bent. Lazer op. Lijkt me duidelijk dat dit verre van de laatste ronde was in dit macabere spiegelgevecht en power game daar in de US of A. Een forum is daar niks, ik heb er zo veel ten onder zien gaan, dat is slechts een slagveld met loopgraven daar. Verschillende proboard fora, auggie zijn WR, nu Sucks, zegt niks daar.

  Het is een heidebrand. soms lijkt het even rustig zoals nu, en dan plotseling slaan ergens anders de vlammen metershoog op. Want die warlords zijn niet weg, die gaan niet weg, die sluiten geen vrede, daarvoor is de haat veel te diep. Die zitten nu even onder de kerstboom bij te komen om op het volgende battlefield hun bittere strijd verder uit te vechten op leven en dood.

  Mark my words, voor je het weet slaan de vlammen weer metershoog uit de wiki mestvaalt. Het is namelijk een soort golfbeweging met steeds hogere vlammen en periodes van schijnbare rust. Tot die ene keer dat de vlammen door het dak gaan. Want zoals ik al heel vaak heb opgemerkt veranderen dit soort rare fora veldslagen niets aan het bittere feit dat wikipedia een presentje van de duivel in hoogst eigen persoon is. Want de duivel heeft geen huis, de duivel is een gevallen engel die overal een huis zoekt en dat hier gevonden heeft.

  Het is het eeuwenoude verhaal van Faust in een modern jasje namelijk. En de duivel geeft niet op, dat is een misverstand. Nooit! En hier dus ook niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.