Mijn gesprek met Richard op Meta

Ik heb hier niks aan toe te voegen, anders dan dat mijn beeld van IJzeren Jan totaal, maar dan ook totaal gekantelde is. En in het algemeen, als je denkt dat je je op het internet totaal onaangepast kan gedragen zonder dat dat consequenties in het dagelijkse leven voor je heeft is naïef een understatement.

Natuur12 is als de dood voor rake klappen. Richard heeft simpelweg niet gedreigd, dat weet ik gewoon zeker en dat is ook door Arbcom bevestigd. Maar ik vind wat meer achtergrondinfo over deze lieden ruim op zijn plaats die ons beide jarenlang met de warme steun van het chapter ronduit geterroriseerd hebben op Wikipedia. Richard zelfs tot op de dag van vandaag.

Wij zijn allebei wat ouder heren en dit is een bende zwaar gesubsidieerde snotapen die aan het keten zijn en waren. En ik nodig eenieder uit hier met mij in discussie te treden, maar ik wil er wel op wijzen dat zoals u ziet de wikigeschiednis altijd op de achtergrond aanwezig is en zo is terug te halen is en absoluut wettig bewijsmateriaal is.

Ik notuleer dit ook duidelijk met een doel, namelijk mochten er zaken toch onverhoopt uit de hand lopen dan is deze achtergond info cruciaal want het toont duidelijk aan dat deze lieden de aanstichters van het geheel zijn geweest en wat de rol van het chapter hierin is geweest. Met bewijzen.

Mijn gesprek op Meta met Richard in 2016:

Was het niet zo?

Volgens mij ben jij ook ontzettend dwars gezeten door het bekende groepje op Wikipedia-Nl is het niet? En toch ook door allerlei lui die helemaal niks uitspookte, maar dan ook niks, en die daar op Wikipedia de boel uitmaken? En o wee als je er wat van zegt? Volgens mij hebben ze ons allebei ziek gepest. En dit is toch van de gekke! Een party van 15.000 euro! Dat is 17.000 dollar! Verder spelen ze elkaar allerlei baantjes toe waar nooit, en als ik zeg nooit iets goeds uit voort komt anders dan ruzie! Voor mij gooien ze drie ton de sloot per jaar in, maar o wee zeg er niks van!

En heb je die arbcomuitspraak gezien van mij? Ik wordt door die lui uitgescholden voor troll, en uiteindelijk mag ik geen enkele kritiek op Wikimedia meer hebben! CaAl sysop, en Vinvught en Chris, ex sysop en ex-arbcom scholden mij uit voor troll! En ik kreeg de maatregel. En toen Vinvught schelden en tierende Wikiquote op kwam waar ik al DRIE JAARhard werk blokkeerde Whaledad, arbcomlid mij! Jawel! En toen heb ik hem me toch een partij sokpoppen naar zijn hoofd gegooid! En voor mij vraagt hij een mondeale CU aan, maar voor Vinvlught….niet!

Ik heb VIER arbcomzaken aangespannen, volkomen reglementair. Zinloos, je hoort er nooit meer wat van. Maar ik zal hier wel zo geblokt zijn, ben ik gewend ondertussen. Vriendelijke groett, Graaf Statler (talk) 11:13, 2 May 2016 (UTC)

Inderdaad, duizenden en duizenden uren vandalismebestrijding (vooral in het ‘verleden’) en een paar foutjes, die nog niet eens met volle verstand zijn gedaan en nu wordt ik gezien al een of andere … (ik weet niet eens een woord ervoor). Gelukkig is een heel groot deel nog wel positief en daarom blijf ik nog wel op Wikipedia. Wel vervelend voor je, studentje CaAl neem ik niet meer serieus want die is partijdig en ik ga zo even kijken of er nog iemand op mijn bericht heeft gereageerd. Ik doneer niets meer. Toen ik ooit geblokt werd stopte ik meteen de incasso (hoewel ik niet veel doneerde). Pasgeleden trapte ik nog in de fundraiser (die enorme grote) en maakte wat over, maar nooit meer, dat feestje is alleen voor vriendjesclubjes en moderatoren en wat mensen van de oude garde. Daar gaat mijn donatie nu naar toe.. Ik kom hier verder nooit, dus als ik hier geblokt zou worden (hoewel ik daar geen reden voor zie) dan zal mij dat een worst zijn. In ieder geval sterkte en succes, groeten, – Richardkiwi (talk) 17:51, 2 May 2016 (UTC)

Sja, als je braaf werkt en vooral niet tegen de jongens van Wikimedia in gaat zal het wel te doen zijn denk ik. Maar ik verdom dat verder. Mijn artiklen in de Griekenlandcrisis werden tienduizenden keren bekeken, stonden constant op de voorpagina, en ik wordt als stront behandeld. Of ik maar mooie artikelen wil blijven schrijven, zodat de feestcommissie los kan gaan. Ze zien het verder maar. En dat figuren als CaAL en Vinvlugt zo veel te zeggen hebben grenst aan het ongelooflijke! Ik wordt uitgescholden voor trol door die niksnutten, want ze doen niks, arbcom gaat advies vragen aan diegene die schelden (hun dus), en leggen mij een maatregel op. Geen cent en geen artikel krijgen ze nog van mij! Zulke types heten in goed Nederlands namelijk uitvreters. Nu, ja , ik hoop dat ze een goede voedselvergiftiging oplopen of zo. Zou leuk zijn. Graaf Statler (talk) 21:21, 2 May 2016 (UTC)

Types die niet eens de helft van onze leeftijd zijn (schat ik), maar ik trek toch vaak weer bij, dat kunnen veel mensen niet. En er wordt met 2 maten gemeten. Ik zou niet mogen stemmen vanwege iets uit het verleden bij de herbevestiging en iemand mag dan vervolgens bijna een week elke dag negatief over mij praten en als ik dan een blok aanvraag wordt die hardhandig afgewezen (uiteraard omdat het om de herbevestiging ging), dus niet neutraal, eigenlijk misbruik van de knopjes, zonder die te gebruiken. Beter gezegd: gewoon slecht handelen als moderator. / Het is dat ik zoveel werk heb zitten op Wikimedia en Wikipedia. 900+ afbeeldingen en 200 artikelen en 150.000 markeringen en 55.000 edits (alleen al op NL-Wikipedia m.u.v. de afbeeldingen uiteraard). Sommige dingen wil ik gewoon bijhouden of in de gaten houden. Maar goed, het ging over hier. Van mij gaat er zeker geen geld meer naar Wikimedia. Als de lezer zou weten dat het ook naar een directeur gaat (niet alleen in NL) en naar feestdagen… Wat artikelen betreft heb ik wel hetzelfde als jou, ik heb er slechts 1 aangeleverd in 2015 en dit jaar nog geen een, zover ik herinner. Daar begin ik niet meer aan, ben er ook niet echt goed in en het is voor mij ook een beetje tijdvulling, maar echt mijn best dat doe ik niet meer. Ik help nog wel mee, maar geen uren. Dat jij niets meer doet, daar heb je groot gelijk in. Het is raar dat de Arbcom de aanvrager ook iets kan opleggen, dat vind ik soms vreemd. Als je ziet wat JetzzDG voor kinderachtige uitspraak heeft.. Maar goed, ik mag ook niet te hard klagen, zonder de arbcom had ik niet meer mogen bewerken, ondanks mijn vele werk. Iron Jan vond ik wel goed, maar de huidige commissie, tja, een enkeling misschien, de rest moet ik niets van weten. – Richardkiwi (talk) 21:46, 2 May 2016 (UTC)

Ijzeren Jan was inderdaad perfect. Toen zag je echt die arbcom opleven. Maar dat zooitje wat er nu zit, en volgen mij te veel snoept van paddo’s, grenst echt aan het ongelooflijke! Niet alleen dat ze de klager een maatregel opleggen, ze gaan advies vragen bij de pestkoppen die niets, maar dan ook niets zinnigs bijdragen anders dat ze een partijdig politieagentje spelen. En, het mooiste is, behalve dat ik niks meer van de feestcommisie wikimedia met inderdaad een voorzitter van ik meen 60.000 euro per jaar mag zeggen, ik kan door die gekke uitspraak niet meer in de hoofdruimte bijdragen, al zou ik dat wel willen! Ik mag geen artieklen meer schrijven! Ik mag alleen nog op overlegpagina’s rondhangen, en o wee zeg niks, want dan verstoor je het feestgedrui…. ik bedoel de werksfeer. En de puinhoop wordt met de dag groter, en werkelijk geen mens van de kritische massa trekt maar een bek open. Verbijsterend…..
En verder is er simpelweg niets te vieren, want die puinhoop van copyvio, botartikelen en bronloze waanzin in het algemeen krijg je nooit meer uit de knoop en kan je alleen nog maar wissen. Maar de feestcommissie fuift lustig door….12:24, 3 May 2016 (UTC) PS , Ik dacht, kom, ik vraag het eens op die OP. Waarom is het zo een puinhoop op Wikipedia-NL en waarom dat zomaar kan. In het gunstigste geval trappen ze me er af, in het ongunstigste ook;). Graaf Statler (talk) 12:56, 3 May 2016 (UTC) PS Ik kan niet anders zeggen dat ik die hele Wikibeweging wel humor vind, vind je ook niet? En dacht jij nu werkelijk dat ik nog enige tijd aan deze zotten ging verspillen? Dacht het toch echt niet…… Graaf Statler (talk) 20:09, 4 May 2016 (UTC)

Zo kan je denken inderdaad. Ik blijf er ondanks dingen nog op, heb irl 2 mensen die me zeer dierbaar zijn en die… (dat ga ik niet zeggen, maar ik denk dat je wel weet wat ik bedoel). Dus ik gebruik het nog als afleiding, tot ik die afleiding niet meer nodig heb en zoals gezegd heb ik er ook veel werk inzitten, wat ik in de gaten wil houden. Maar ik laat me nu niet veel meer zeggen, zoals onlangs door een bekend clubje en vooral eentje daarvan. Hoop dat ik er over een tijdje ook zo over denk als jou. Ik denk anders over bepaalde dingen en ik kijk bewust niet op TBP, want ik erger me dood. (dat laatste woord is in mijn geval niet zo handig gekozen, maar ik laat het staan) Ik hou me alleen bezig met wat ik zelf wil en bemoei me verder niet met de rest. Ik begrijp je frustratie (of hoe je het ook wilt noemen) maar ik ga verder niet door over Wikipedia, ik blijf er nog bewerken en dit wordt zeker gelezen. Over 1 of 2 jaar zie ik me daar niet meer, of alleen heel af en toe, zoals sommigen doen, die komen dan 1x per 2 maanden even koekeloeren… In ieder geval succes en wellicht kom ik je nog ergens tegen op een ander project of wat dan ook. Groetjes, – —Richardkiwi (talk) 21:38, 4 May 2016 (UTC)

Ach, ik zal mijn hoogste doel wel bereiken en binnenkort ook wel de eer hebben deze ballentent van volslagen nitwids uitgegooid te zijn. Wat echt als een verademing voelt hoor. Kijk, ik heb best wel veel werk in Wikipedia en Wikiquote zitten, maar ik laat het allemaal net zo makkelijk achter me. Ik ben daardoor ongrijpbaar voor het zooitje ongeregeld. Het is mijn wereld simpelweg niet.
Het is slechts wat gefladder voor de bühne allemaal zoals Ecritures vandaag in de kroeg terecht opmerkte. Het gaat simpelweg nergens over allemaal. En het heeft allemaal verdomt weinig met een naslagwerk schrijven te maken, wel alles met lekker keten en fuiven op kosten van een ander. Tot mijn laatste blok zal ik mij blijven verzeten tegen deze praktijken. Nadat mij blok vervalt op pedia kan men wéér emmers stront van mij verwachten die ik over de hoofden van de feestgangers zal uitstorten. En copivio plegers zal ik wéér confronteren met hun verwerpelijke diefstal. En corrupte moderatoren en ander ongerief zal ik keihard blijven aanpakken. Evenals de feestcommissie genaamd Wikimedia. Maar goed, jij ook het beste en wie weet zien we elkaar nog eens ergens. Graaf Statler (talk) 00:31, 5 May 2016 (UTC)

Bron Meta, (CC-BY SA 3.0)

7 gedachten over “Mijn gesprek met Richard op Meta”

 1. Je zal zien Graaf Statler uit Flipjesland zowel Peter Boelens als Natuur12 gaan weer terugkomen ondanks hun belofte om weg te blijven. Alsof er niets gebeurd is! En zo’n Sandra tja die is gekozen en eet vrolijk mee uit de ruif daar hoef je heus niks maar dan ook niks van te verwachten.

  Eigenlijk hoort bij iedere donatie ronde een overzichtje wat er zoal over de balk gesmeten is bijvoorbeeld de restaurant bonnetjes van je weet wel wie. Om over andere schandalige uitgaven nog maar te zwijgen Graaf Statler!!!!

  Like

  1. Je doelt waarschijnlijk op deze mijnheer hier in een geanimeerd gesprek met Romaine gewikkeld?

   HA! Die mijnheer met al zijn royal vriendjes zit hoog en droog achter vele juridische firewalls en die maken ze niks! Helemaal niks!
   De klap komt namelijk terecht waar hij thuishoort, in de community’s en de chapters, want zo is dit Any Rand project namelijk opgebouwd.

   En jimmy? Ach, die heeft het wel naar zijn zin met zijn lezinkjes, sjieke vrindjes en dat bezoek aan de die Moskouse dames van plezier en wat duur uit eten gaan, en och….. wordt uiteindelijk gezien als een menselijke zwakheid lijkt mij, en hij is toch die foundation uitgetrapt formeel?

   Nee, zit over Jimmy maar niet in, die redt zich wel.

   Like

 2. Ha ha is dat Romaine die blauwe? Ik begrijp goed dat hij daar in Frankrijk eengigantische trap onder zijn hol kreeg met zijn piraten vlag. Hij probeerde daar zoals hij altijd doet natuurlijk de boel op stelten te zetten met zijn Wikimedia geblaat maar dat viel even vies tegen dit keer Graaf Statler!

  Like

  1. Nu zijn die artikelen natuurlijk niet hot meer, maar in de tijd van die Eurocrisis werden ze tienduizenden keren bekeken ja, en toen dus zeer zeker. En überhaupt heb ik artikelen geschreven die redelijk populair waren en inderdaad gaat daar nog steeds een banner boven.

   Het was mooi bekeken, ik moest me kop houden en had niks te zeggen, was het laagste van het laagste maar moest professor Casper + vrienden zijn kabaal blind gehoorzamen. Iedereen was mijn meerdere daar, maar de opbrengst moet naar de feestcommissie!

   Ik stond totaal onderaan in de rij en iedereen mocht tegen me aantrappen. Met hierboven zwevend het almachtige chapter + vet betaalde directeur die die lui verwende. En nu moet mij weer wiki discipline bijgebracht worden door Piraat Juicy en Abd op Sucks.
   En vinden ze het nog gek dat ik alleen nog maar twee middelvingers naar ze opsteek. Snappen ze niks van, er moeten bruggen naar mij toe gebouwd worden. Waar ik meteen liters benzine overheen gooi en aansteek.

   Ik wordt al misselijk als ik alleen al aan die gasten denk en nu zou ik nu plotseling aan de klets moeten op de Abd voorwaardes (voor zover te begrijpen) en “politieagent” Aron/Juicy blind moeten gaan gehoorzamen. Lekker babbelen over de zegeningen van wikipedia na zo behandeld te zijn.

   In mijn ogen is het hele spul daar rijp voor de kliniek.

   Like

  1. Nee, hoor, dat gaat heus niet gebeuren dat ik een cent in die bj voorbaat verloren rechtszaak stop. Want, een SanFanBan is een theaterstuk voor die hard wikipedians.

   Zoals vaak dat ook het geval met arbcomzaken is, neem Bart Verstieck of RJB. If The Banner bijvoorbeeld.
   Ze creëren op die manier een soort “eigen” vijanden die zogenaamd tegen het systeem zijn maar er totaal loyaal mee zijn. Dat merkte ik bijvoorbeeld in dat mailgedoe met die malle Edo, dat was een driehoek Edo-Bart-The Banner. Bijna altijd zijn “grote” conflicten een totale set-up om iets voor elkaar te krijgen, zoals nu alle set-ups om maar op een “fatsoenlijk” manier overbord te springen omdat het ze te heet onder de voetjes wordt allemaal zoals we de laatste tijd zien.

   T’is een soort controle room van Tsjernobyl nu en de grote kunst is met één of andere kutsmoes zo ongeschonden mogelijk uit het wikihuis weg te zien komen.
   Het is een soort stoelendans, Abd dacht een mogelijkheid met zijn vrinden te zien de klap bij WMF en indirect bij Jimmy te laten neerkomen, maar dat gaat hem simpelweg nooit lukken. Want het geheel zit achter een bepaalde ring van onbenul toch wel juridisch zo duivels slim in elkaar! Maar niet alleen juridisch, de breuklijnen zijn zo opgebouwd dat die stommelingen geen kant op kunnen, wat ze ook doen. Al gaan ze als levend standbeeld al dan niet met onderbroek aan op de Mariaplaats staan, ze worden altijd vol getroffen. Want zo is de zaak opgebouwd, je zit muurvast in dat hotel in California.

   Want het wordt mij steeds duidelijker dat het een soort aparte sterfhuis constructie is uiteindelijk. De romp, WMF, de google preferentie, het kapitaal , de basis structuur en merknaam zitten achter ijzersterke juridische firewalls onder Amerikaans recht, maar de content en community’s zijn nergens beschermd!
   Die vangen dus de harde klappen op!
   Want die zijn van niemand en dus waardeloos dus die dumpen ze met genoegen, daar moeten ze vanaf om hun doelstelling 2030 te halen. Waarom denk jij dat ze Wikimedia/WMF in wikipedia willen omdopen? De merknaam!

   En dat is het masterplan! Any rand?
   Reken maar van yes!
   Duivels? Ja.
   Wikipedia is een cadeautje van de duivel namelijk, en die geeft nooit iets weg zonder wat terug te vragen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.