Weerwoord Richard kw

OK, Richard, de Heren van Eerbeek geven je het podium wat je verdient. Oordeel zelf, maar m.i. zag Natuur12 in deze shitshow een kans om met een smoes over boord te springen.

Ik zei namelijk geen enkele reden om te twijfelen aan Richards zijn verklaring en wat die Jeroen N nu toch weer eens voor kolder uitslaat gaat werkelijk nergens heen. Ik ken Richard al jaren, ook van Sage en Meta, met Richard is heus niks mis hoor.

Richard zijn verklaring:

Aangezien ik geen weerwoord kan geven op wat er op de overlegpagina van Natuur12 wordt gezegd, even het volgende:

 • Een voorval heeft altijd twee kanten, Natuur12 dramatiseert hier de boel. Ook heb ik het recht mij te verdedigen.
 • Dit, door Jeroen N: “Even ridicuul is het – helemaal in het licht van Richards labiele zielsgesteldheid, waarmee de commissie bekend is” is natuurlijk een grove PA, waar mijns inziens (flink) voor geblokkeerd moet worden. Dat is gewoon ordinair geroddel, terwijl men weet dat ik daar niet kan reageren.
 • Wie de uitspraak goed leest ziet dat de arbitragecommissie geen bewijs heeft voor de ‘dreiging’, die bovendien niet op Wikipedia maar op IRC plaatsvond. In mijn verzoek tot deblokkade, een tijdje geleden, stond al een verzoek tot bewijs, dat nooit is geleverd, wat verklaart dat ik het niet kan herinneren. Het kan kloppen dat ik de eerste dagen na mijn blokkade geloofde wat mij ingefluisterd werd, dat ‘alles gelogd was’, wat niet zo bleek te zijn. Ook dacht ik aan een andere oorzaak, niet voor andermans ogen bestemd, maar dit was niet zo. Helaas wel naar iemand gestuurd per mail, echter niet de oorzaak dus. De grote twijfel begon te verdwijnen en ik kon me wel een woordenwisseling met wat gescheld herinneren op IRC. Ook kan iedereen daar ‘inloggen’ onder mijn gebruikersnaam. Wat de ArbCom zegt “dat het enige aannemelijke scenario is”, is een aanname, geen bewijs, een vaag screenshotje, wat naar omstandigheden veel te netjes is. Zou ik echt gedreigd hebben, dan was dat minder fraai geweest, geef ik eerlijk toe. / Dat er gescholden is, geef ik toe, had ik niet moeten doen, maar dan had men mij ook niet de aanleiding daartoe moeten geven. Gebeurt zoiets weer, zal ik er diplomatieker op reageren. Ook de twee mails waren een excuus voor het schelden (niet voor de dreiging, want daar weet ik niets van) en de andere was gewoon een redelijk vriendelijk verzoek tot bewijs. Niet het ‘doorgaan (met dreigen?)’ zoals nu in het achterkamertje wordt beweerd. Hoe komen jullie erbij.
 • Ik kwam op IRC voor moderatorhulp, waar Natuur12 zeer geagiteerd op reageerde, hij wilde niet gestoord worden. Toen er nog een keer werd gepingd (er werd door meerdere mensen “!mod” ingetikt), reageerde hij heel dominant, een soort minachting, waarop ik zei dat niet te pikken en er gescheld volgde.
 • Wat ik buiten Wikipedia doe is trouwens mijn zaak. Mijn privacy en eer zijn geschonden.
 • Verder vertel ik niets, maar men moet niet zomaar alles aannemen en mij al helemaal niet ‘labiel’ noemen.
 • Ook heb ik geen enkele intentie iemand wat aan te doen. Natuur12 kan hier gerust werken. Als hij kiest om weg te blijven, is dat zijn keuze en niet mijn schuld of die van de Arbcom.
 • Dit is alleen mijn weerwoord, geen aanval, alleen verdediging. Als Natuur12 zich echt onveilig/onprettig heeft gevoeld, of nog voelt, dan vind ik dat erg, maar helaas kan ik er verder niets aan doen. – Richard kw Overleg 15 nov 2019 00:52 (CET)

PS ik verzoek de moderatoren deze pagina voor iedereen te beveiligen tot einde blokkade, inclusief mijzelf uiteraard, als hier discussies gaan plaatsvinden of als hier (voor mij) onaangename berichten worden geplaatst. Aangezien dit mijn overlegpagina is verzoek ik bij beveiliging alle berichten van anderen, behalve de uitspraak van de ArbCom, te verwijderen.. ( – Richard kw Overleg 15 nov 2019 00:52 (CET)

Bron, OP Richard kw (CC BY-SA 3.0)

 

13 gedachten over “Weerwoord Richard kw”

  1. Ach hou op. Waarschijnlijk is Natuur12 achter iets gekomen wat mensen die een beetje met hem omgegaan zijn allang weten, Richard is gespecialiseerd is allerlei vechtsporten en hoog getraind. Er staan ook foto’s op Commons dat hij aan de gang is en dat is niet mis. Die is dus doodsbenauwd eindelijk de rake klappen op te lopen waar hij met zijn getroll al jaren om vraagt.

   Maar dat doet Richard natuurlijk niet. Daar is Richard helemaal het type niet voor, dat is een hartstikke aardige vent. Maar ondertussen zit Natuur 12 waarschijnlijk de hele dag opgesloten in zijn gehuurde zolderkamertje met de gordijnen dicht en schijt in zijn broek! Die zit groen uitgeslagen achter zijn toetsenbord met de gordijnen dicht natuurlijk, want die liep dacht ie ff tegen de verkeerde op!

   Maar ik hoef jouw niet in herinnering te brengen waarom bij het uiteen vallen van startpagina een stel mensen zich heeeel lang niet in het openbaar hebben vertoond, dus helemaal zonder risico is dit gedrag inderdaad niet……..
   Want mochten Richard en ik brave zielen zijn die geen vlieg ooit kwaad zullen doen is dat lang niet voor iedereen gezegd zoals we toen hebben gezien, is het niet Kolonel?

   Like

   1. Nu Jeroen N geblokkeerd is, wordt Richards PA richting Marrakech, meer dan vijf jaar terug, een aantal maar door ‘een vuile vieze k. ‘ herhaald om Richard nog zwarter te maken dan Zwarte Piet? Een gebruikersnaam met de naam van een hoofdstad zegt niet altijd wat over de nationaliteit van iemand. Dit is dan de ‘vuile vieze k’, hier zonder zijn baard. Goh, wat een Marokkaan zeg? Als hij een Marokkaan is, dan komt Sinterklaas uit IJsland. Zie hier de site van Marrakech: http://www.manik.nl/Over_mij.html Stelletje aandachttrekkers, die Jeroen N en Marrasarkara. Groetsels, een gelukkige en vooral voormalige Wikipediaan. Jan E.

    Like

    1. Ten eerste, van harte gelukgewenst dat je van dit zooitje af bent Jan. Dat moet een hle opluchting zijn en spaart je vast zeeën van tijd.
     Wat we de laatste tijd vooral zien zijn al dit soort vreemde onderlingen afrekeningen, en dan springen ze vervolgens over boord. Kennelijk moest Richard nog ff goed nagetrapt worden want door hen, o rotzak is de geliefde Natuur12 uit het raam gesprongen. Dat lijkt mij wat erachter zit.

     Kijk, Richard zal heus wel wat lelijke dingen gezegd hebben, maar ik weiger gewoon te geloven dat hij dat labiele gevaar is wat ze er nu van maken. Maar ik vind het geheel erg instabiel worden de laatste tijd. En dat snap ik wel, want de kasten daar zitten vol met oude lijken en als daar ooit de vlam in de pan slaat, o wat zul jij dan blij zijn daar weg te zijn.Want één vonk op de verkeerde plaats en voor je het weet staat het hele wiki-huis in de hens, en dan heb je pas echt het gedonder in de gl;azen…..

     Like

 1. Die Durk Jan is niet voor niets toen naar het buitenland gevlucht Graaf. De Farizeeër met zijn vrijwilligers en gratis startpagina die hij nooit zou verkopen. Die erotiek pagina daar zijn diverse mensen heel rijk mee geworden Graaf. Die natuur12 was ooit 12 toen hij moderator werd nu is hij misschien 16 maar ook hij staat over een paar jaar in het snel drogend beton op de Mariaplaats Graaf Statler uit Flipjesland!

  Geliked door 1 persoon

  1. En hij was bepaald niet de enige die in zijn broek zeven kleuren scheet op het laatst! En wat ik nog wel heel goed weet is dat het spreekwoord bij het scheiden van de markt leert men de kooplieden (en hun waren) pas echt goed kennen daar maar al te goed opging!

   Deze toen jonge man is in vele, vele zeer vele vieze zaakjes ooit betrokken geweest, en de wikigeschiedenis heeft een ijzersterk geheugen, reken maar van yes!

   Like

 2. Donder toch een end op Hansworst! Als het echt allemaal zo erg was als jij zegt was ik al lang in jouw plaats naar de politie gegaan. Maar die lachen je waarschijnlijk/vrijwel zeker vierkant uit om je bullshit.

  Jarenlang trollen achter je zielige toetsenbordje en dan bang worden rake klappen op te lopen wat op niks gepasseerd is. En nu schijt je alle kleuren in je broek. Jong, jonge, wat een held zeg!

  “Bedankt voor de aardige woorden. Gezien de discussie in de kroeg/het achterkamertje zal ik kort een verklaring geven om verdere speculaties te voorkomen.

  Een paar maanden geleden heeft RichardKiwi mij via IRC ernstig bedreigd waarna hij voor onbepaalde tijd geblokkeerd is. De reacties op die blokkade onder moderatoren waren gemengd. Na de blokkade volgde nog een tweetal erg onaangename mails van Richardkiwi, die ook in het bezit zijn van de Arbitragecommissie. Dit is niet de eerste keer dat ik bedreigd ben en normaal laat ik dit soort zaken redelijk makkelijk van mij afgeleiden maar deze keer niet. Richardkiwi is erg actief op verschillende verzoekpagina’s voor moderatoren waardoor ik telkens met hem geconfronteerd zou worden. Als ik zijn naam zie langskomen geeft dat een erg onaangenaam gevoel. Ook betwijfel ik of de optimistische houding van de Commissie wel terecht is. Zowel de complimentenregen als de inschattingen rondom RichardKiwi. Ik denk dat de Commissie een ernstige inschattingsfout maakt met hun uitspraak. Alle negatieve gevoelens die deze zaak met zich meebrengt, dat wil ik mijzelf niet aandoen, daarom met tegenzin de keuze om Wikipedia vooralsnog links te laten liggen. Het besluit om in ieder geval voorlopig te vertrekken als RichardKiwi gedeblokkeerd zou worden is geen impuls maar heb ik enige weken geleden genomen. Ik hoop dat dit tijdelijk is maar alleen de tijd zal het leren.

  Over de gang van zaken wil ik het volgende kwijt. De Arbitragecommissie heeft mij niet eens een notificatie gestuurd dat ze de man die mij bedreigd heeft loslaten. Anders dan wat technische vragen hebben ze ook geen enkel oog gehad voor mij als slachtoffer. Nu moeten mijn gevoelens dicteren of iemand wel of niet gedeblokkeerd wordt maar wat de Commissie nu gedaan heeft zit helemaal aan de andere kant van het spectrum: mij totaal negeren. Zelfs geen enkel beetje empathie toen ik opnieuw in de bewijsstukken moest duiken om een technische vraag te beantwoorden.

  Op dit project wordt helaas vaker inadequaat gereageerd op bedreigingen. Hopelijk wordt dit in de toekomst beter. Eigenlijk ben ik op dat punt een beetje naïef geweest. Ik vertrouwde er voor de volle 100% op dat de Commissie een veilige werkomgeving voor iedereen voorop heeft staan, maar eigenlijk had ik beter moeten weten. Mvg. Natuur12 (overleg) 14 nov 2019 15:28 (CET)”

  (Bron: OP Natuur12)

  Like

 3. Wat een laf achterbaks mannetje is die Natuur12 je zal zien dat hij gewoon weer opduikt en via zin vriendjes de lafbek zal proberen wraak te nemen op Richardkiwi. Hij mot aan de paal Graaf wat mij betreft aan zie paal tegenover zinder en dan mag de hele bevolking van Flipjesland een week lang eieren naar hem gooien de lafbek!!!!

  Like

  1. O dat doen ze al jaren, ik heb wel eens mailcontact met Richard gehad, toen hadden ze hem uiteindelijk helemaal over de zeik gejaagd en dat is waar Lulletje Rozewater Jeroen N op doelt.

   Herinner jij je nog dat ik denk omstreeks 2013 plotseling een groepje binnenkwam wat ik de nummer-moderatoren zal noemen ? Omdat in hun gebruikersnaam veel nummers zaten en bijna codes waren? Nou, die werden als een idioot gepamperd door het chapter en onder de hoede van Moira genomen in mod klasjes in die tijd. Wij hebben er toen nog lol over gemaakt op Sage wat pardoes weg gebezemsteeld is door Lidewij indertijd.

   En ze hadden één ding gemeen, ze vertoonde allemaal een pittig autistisch gedrag en namen heel Wikipedia over. In no time waren ze mod, hadden alles te zeggen en runde heel Wikipedia. Het was/is een groepje wat helemaal gek van openbaar vervoer was, neem bijvoorbeeld het OV incident met Moira dat ze door haar straat liepen wat tot de wiki ombudsman aan toe is gegaan.

   En dat groepje had het op Richard gemunt, die wat ouder is. Die zijn ze toen ongelooflijk dwars gaan zitten en gaan pesten, daarom zit hij nu ook gedeeltelijk op Sage.

   Uiteindelijk zijn de meeste naar Wikidata vertrokken omdat dat veel beter in hun zwart-wit mindset paste. Om daar er een klerenkeet van te trappen, maar dat is een ander verhaal.

   Dus ik snap die angst van Natuur12 wel, ze hebben nu al JAREN de man tot het uiterste getergd en eigenlijk vind ik het nog heel knap van hem dat hij zich tot nu toe beheerst heeft, ik weet niet of het mij gelukt was in zijn plaats.
   Ik bedoel, die man slaat zonder enige moeite een stapel stenen doormidden, zo een wikipediantje is natuurlijk geen partij. En ik hoop oprecht dat het nooit zo ver komt, maar ik zou het ergens wel begrijpen.

   Ik heb, moet je maar eens zoeken eens een lang gesprek op Meta in die tijd gehad van dat Natuur12 Global Lock en hem toen dringend aangeraden weg te gaan. Hij kon dat niet omdat hij te vast aan zijn werk zat zij hij toen.
   Zoek maar eens op, dat geeft best wel een duidelijk beeld hoe wij er toen beide instonden.

   Maar mijn uitdrukkelijke raad aan deze knapen is hier heeeeel snel hier mee te kappen want ik zie hier grote ongelukken van komen. En ik denk dat als je zo hebt misdragen hebt dat je bij een rechter wel eens heeeel weinig voet aan de grond zou kunnen krijgen.
   Maar denk er om, dit is een ernstige zorg en zeker niet iets wat ik toejuich of goedkeur of aan zal moedigen! Zeker niet, integendeel!

   Like

    1. Ben ik niet. ik heb van de princess een hele mooie boomhut met zeezicht gehad waar niemand aan kan komen.
     Maar de postings van Abd uit zijn boomhut worden met de dag moeilijkere te vatten. Of kun jij hier nog pindakaas van maken?

     ———————————————————————————————————————————-
     Abd gisteren om 18:26
     I deleted more of Graaf in Vetting. If anyone cares, there is no “email stalking.” He sent me a mail, and I hadn’t seen it, so I replied briefly, nothing offensive. That’s it. If there are any other emails, they are not from me. I do think he’s not sane, this is not some mere disagreement. My reply was, Nov. 11: “Just to let you know I received your mail. I’m behind this far on going over my email. I get tons of spam. On 10/27/2019 5:08 PM, [redacted] wrote: […]”and what he wrote was his reasonably sane personality, again, nothing really offensive.

     AronMan (The new Wikipedia Sucks mod)vandaag om 10:53
     I don’t think anybody cares…

     Abd vandaag om 16:50
     Got it. But an accusation of email abuse is serious. That was probably the strongest thing claimed in my WMF ban process. Absolutely false, I published those emails when abuse was claimed. Continual attack in any channel is similar, addressed to a party who has left it is abusive and trolling. In other words, what Graaf claims is what he does. Isn’t that so often the case? (Describing what someone has done, is not necessarily trolling if not intended to arouse a reaction. Abusive accusation might be, if it can be expected to come to the attention of the target.) By complaining about an inoffensive email, Graaf has burned that bridge, though I have not set an email filter, so the bridge does still exist. But he claims to have deleted his inbox? Graaf is insane, ungrounded, irrational, and has a nice garden and makes great train models and Christmas displays.
     He still has many ways he could contact me. When I pointed out that he could contact me through an intermediary, he then did as usual, claimed I was demanding something. This has been common, if I say, “If you want X, you can Y,” and he responds like a petulant teenager, “I don’t want X so why are you demanding Y.” And he asks the questions in a channel I don’t read, except sometimes, and later.

     Princess Emblyn vandaag om 16:54
     Imagine using email

     Abd vandaag om 16:58
     Yeah, why use email when you can flood Flame Wars with messages? He could also text me, we had Skype calls, with video. If a channel is abused, I will close it, and the only people who won’t do that are those who like useless flame wars. He did not abuse email.

     Like

 4. Nou, ik ben een troll omdat ik niet in gesprek wil gaan met ze op hun voorwaardes en “politieagent” Juicy/Aron zijn gezag niet erken op Sucks. Nu ben ik gewoon daar vertrokken en zoals gezegd heb ik in de boomhutten een mooie hut op het zuiden met alle comfort daar en zeg gewoon dat ik ze een stel volslagen idioten vind. En daar kunnen ze niet aankomen want de princess is daar de baas en dan hoor je dit soort commentaar uit andere boomhutten van tijd tot tijd, snap je?

  Ik had alleen maar gevraagd me niet meer te mailen omdat ik daar geen behoefte toe voelde zonder verdere toelichting en dan krijg je dit. Om geen troll te zijn moet je exacte doen wat zij willen en dat verdom ik vierkant. Al jaren lang.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.