Dé oplossing, copyleft!

Laten we eens kijken wat de Engelse Wikipedia daar over schrijft:

Copyleft, distinguished from copyright, is the practice of offering people the right to freely distribute copies and modified versions of a work with the stipulation that the same rights be preserved in derivative works created later.[1] Copyleft software licenses are considered protectiveor reciprocal, as contrasted with permissive free-software licenses.[2]

 

Da’s mooi. Da’s heel mooi! We maken een afgeleid werk van een bestaand werk, zetten er een licentie onder bedacht door Richard Stallman, en opgelost zijn alle copyright problemen! Want die mijnheer heeft de eerste versie van de GNU General Public License geschreven. De licentie waaronder wikipedia ook draaide de eerste jaren. Maar ik zie iets staan. Software licenses, want daar was die licentie voor bedacht. Maar daar krijg je toch gelazer mee? Ik begin een free bicycle mouvement, op naar de Dam met de Kolonel, hier jatten we een stuur, daar een pedaal, dan een frame, daar een koplamp en zo stellen wij onze bedrijfsfietsen voor het personeel van onze nog op te richten Ponzipedie samen. Mag toch zeker wel? Ja toch?

Niet dus. Maar wat was er gaande in Silicon Valley in die tijd? De grote software huizen wilde voorkomen dat er naast hun producten waar het geld mee verdient werd er een ongecontroleerde zwarte markt van vergelijkbare software zou ontstaan die hun producten waardeloos of veel minder waard zou maken op den duur, omdat daar concurrenten uit zouden kunnen ontstaan. Dus, zijn die software huizen zelf die z.g. Free Source software gaan laten ontwikkelen door hun programmeurs die daarvoor een piratenjasje aantrokken zoals mijnheer Stallman. En al die patenten en broncodes werden natuurlijk met de stilzwijgende toestemming van die software huizen straffeloos gebruikt. Geen haan die er naar kraaide. Plak er een GNU licentie op, en klaar!

Ja maar toen. Dat jonge internet had natuurlijk ook naast software informatie nodig. Maar alles is beschermd wat op papier stond door strenge copyright wetten. En toen werd er een plan gemaakt, althans zo is mij dat duidelijk geworden. We gaan die GNU licentie ook voor geschreven teksten gebruiken! We gaan daar ook afgeleid werk van maken, copyright probleem opgelost!

Jimmy, een softporno boer met een onbeduidend bedrijfje genaamd Boris tikte Hello World in, de software voor Wikipedia had iemand in een paar dagen geschreven, Sanger was erbij betrokken, en ziedaar het sprookje Wikipedia was geboren.  Vrije kennis voor iedereen!  Hoera! En de Wikipedia zegetocht kon beginnen!

Iemand, ik meen dat het ene Armand was had het skelet wat ooit de Nederlandse wikipedia zou worden op het toen nog vrij primitieve internet gevonden en was een stukje over geschreven in een computerblad. Het fijne zullen we er nooit over weten, want de geschiedenis van het vroege ontstaan van wikipedia is verloren gegaan. Althans dat wordt beweerd en door mij sterk betwijfeld. En toen zijn er computermensen bij betrokken geraakt die ik zelfs nu nog in Tiel zie rondstruinen en die in het Nederlandse chapter nog steeds prominent rondstappen.

Ah. Die GNU licentie. Niemand had eigenlijk een idee wat dat was maar gelukkig was er ook een self made expert uit de software wereld die daar alles van af wist. Althans dat dacht hij. En dat dachten die stoere Wikipedianen ook die zelfs hun geweldige succes waren gaan vieren met een echte vereeniging. Zelfs de Erasmusprijs hebben ze voor hun wiki wonder gehad uiteindelijk en in Polen staat er een standbeeld voor ze.

En toen kwam er door een stom toeval in 2009 één of andere aangespoelde Graaf binnen die na tien dagen zei, klopt allemaal geen hout van jongens. Een man met een afkomst uit oude intellectuele adel maar zelf met als enige echt succesvolle opleiding de eerste klas van de kleuterschool want toen begon de ellende van de lagere school.. Dat beweerde hij althans. Een troll dacht iedereen gelijk, en die wil onze wiki party verstoren, wacht maar, daar weten wij stoere Wikipedianen wel raad mee. Tot de dag van vandaag. Want nee, Kolonel, ik kan geen wevende announcement voor je cursus overleven als zwerver op het Amerikaanse forum Wikipedia Sucks meer zetten. Dit door het binnenvallen van de Wiki sysop JuicyBeetle aldaar.

Plotseling was hij er met zijn hele wikisysop trollkit en uitrusting bij zich. En ik herkende hem in één keer, en dacht ah, een echte, originele wikipedia trollmod! Ik haalde mijn voeten van de tafel daar, legde mijn krant weg en was in één klap alert als altijd bij die gasten. Wat moet die hier. Wacht eens even, dit stinkt als de hel. Al mijn zintuigen stonden gelijk op scherp. En ondertussen was er een vreemd soort Discord kanaal ontstaan met Abd Lomax in een soort boomhut die verkondigde dat er een communty moest gaan ontstaan en eenieder met oplopende blokkades in het gareel gebracht moest worden. Ook onze eigenste Antwerpse Bart Versieck legal verscheen daar plotseling nadat hij zijn opwachting eerst op Sucks had gemaakt en later op Wikipediocray.

And I took my gun and vanished op dat moment, Kolonel. Because partizans have no home, kolonel, die schuilen hooguit even ergens en dan zijn ze verdwenen.

16 gedachten over “Dé oplossing, copyleft!”

 1. Die Armand is een mysterieuze figuur Graaf hij zou alles opgericht hebben en is zo wordt beweerd met de noorderzon vertrokken en heeft zich nooit meer laten zien.

  Ik geloof hier dus helemaal niets van hier klopt iets niet, zaken worden verzwegen, hier moet meer asn de hand zijn. Wat is hier gaande Graaf Statler uit Flipjesland?

  Like

  1. Nou, wat ik heel zeker weet want ik heb met mensen daar in Silicon Valley gesproken is dat van het verhaaltje Jimmy tikte “Hello World” en het wikiwonder begon geen letter waar is. Er zat een uitgewerkt en gericht plan achter wat in die tijd zeer veilig scheen. Vooral door die Section 230 en protection by poverty in het Amerikaanse rechtssysteem, hier is over nagedacht.

   En dat artikel zal echt wel in dat computerblad hebben gestaan en zo zullen die mensen best wel zijn binnengekomen maar daar stopt het verhaal. De rest lijken mij klinkklare leugens met die hele Armand vooral omdat die vroege geschiedenis pleiten is. En dat daar een “deskundige” bijkwam uit de Free Source business die trouwens een patentgemachtigde was op het gebied van software patenten hangt ook een vreemd luchtje omheen al schijn ik dat niet te mogen zeggen want dan troll ik. Of maak hem het mikpunt van trollen. Wat gewoon niet waar is, waarom zou ik.

   En dat ze toen ik dacht wat raar, dit klopt gewoon allemaal niet mij erger dan een stuk stront hebben behandeld schijnt er niets toe te doen. Ik schijn een soort “loyaliteit” naar hun toe te moeten hebben. Nou niet dus, ze kunnen wat mij betreft een advocaat achter hun flikker aan krijgen, wat denken ze wel niet! Lekker met vette banen pronken en in vette bakken rondscheuren en dan verwachten dat ik ze ga afdekken! Niet dus! En vooral na deze laatste Bart Legal streek met die boomhutten daar in de States! Overigens blijkt nu dat Abd al jaren met een geestelijke aftakeling te maken heeft naar eigen zeggen wat dit geheel zo mogelijk nog smeriger maakt.

   Als ze nou in 2009, 2010 een beetje aardig tegen me waren geweest, me hadden toegelaten om dit te helpen oplossen van dit probleem had ik nog kunnen denken, vooruit, zand erover. We gaan creëren, maken er iets moois van en dat verleden, dat lost zich wel op en de mantel der liefde voor de rest. Maar dit, dit, dit ongegeneerde graaien, dit zakken vullen, dit eigenbelang eerst en Statler kan verrekken, nou ik zal ze krijgen en hoe!

   Like

 2. Kalm aan Graaf het is vandaag zondag bedenk goed dat je er zonder die Belg niet meer geweest was. Onthoud dat goed Graaf Statler uit Flipjesland!!!!!

  Bedoel je Bart viersink wat is zijnrol in dit geheel en die Lomax dat is toch die figuur die procedeert en waar jij grote sommen geld naar toe stuurt?

  En ik heb al eerder geschreven dat jij directeur had moeten worden vam WM Nederland om daar hardhandig (!) orde op zaken te stellen want er zitten daar teveel figuren die gewoon een enorme trap onder hun reet verdienen Graaf Statler zo is het en niet anders.

  Like

 3. Ja, dat is waar, wat was die dokter goed zeg! Maar ook goed nieuws voor onze Belgische vrinden, hij is teruggegaan naar een Belgisch ziekenhuis dit jaar.
  En over die enorme trap onder die konten ben ik het volledig met je eens, en dat komt goed of kwaadschik best wel goed.

  Ja god, en die Bart legal en die Amerikanen, ik snap er niks van. Hij was ook al vrinden met één of andere duistere privacy gegevens spammer, Vigliant op WO nadat hij me een bericht had gestuurd of ik drugs had gebruikt. Je weet het soms gewoon niet met die Belgen Kolonel, het kan kennelijk alle kanten op met die lui. En op dat boomhutten feest met Abd dook hij ook zomaar ineens op, dat Discord .

  Wat mij betreft gaan die gasten er zo snel mogelijk eruit, al dan niet met hun smerige voeten in het sneldrogend beton als levend standbeeld. En over die onderbroeken wel of niet aan moeten we het nog eens hebben, want dit kan gewoon niet! Dit is de firma list en bedrog of erger en dan MIJ een blufbrief van een juristje van hun verzekering laten sturen! Nou, die heb ik gewoon doorgestuurd naar Ausma, een mail teruggestuurd see you in court en dit is mijn counter claim en wég was ie!

  Wat een helden zeg! Maar dat baantje mogen ze van mij in elk geval houden, heb mijn eigen werk, veel leuker.

  Like

 4. …………… en die Lomax dat is toch die figuur die procedeert en waar jij grote sommen geld naar toe stuurt?

  Ik pas hier. Ik doe hier geen verder uitspraken over anders dan ik in het verleden heb gedaan want de zaak ligt nu serieus onder de rechter. De zaak is volledig door een rechtbank van Massachusetts ontvankelijk verklaard, hierboven is een link van de voortgang, mijn eigen advocaat is volledig op de hoogte. Dit zijn bekende feiten, evenals dat ik Lomax gesteund heb financieel, maar echt niet meer please! En dat ik zelf op het moment geen juridische actie overweer, heb ik ook eerder verklaard.

  Maar verder ligt alles open, ik bevestig nog ontken wat dan ook verder anders dan dit, zowel nu als in de toekomst.

  Like

 5. Dam boomhutten verhaal is er volkomen vreemd Graaf zit Bart Viersinck samen in die boomhut waarom en wat doen ze daar? Of gaf Lidewij misschien vliegles op haar bezemsteel met die Jehova achterop en zijn ze zo in die boomhut beland.

  En dat salaris van die WTF gast schandalig Graaf en dan nog lopen uitvreten en de schrik van de all you can eat restaurants worden hoe verzin je het. Op mijn kosten Graaf Statler uit Flipjesland!!!!

  Like

  1. Ja, dat hele boomhutten verhaal is weer eens een wonderlijke episode in mijn Engelse avontuur. Het is Dysk zijn Discord, en ik ben ondertussen on-blokeerbaar gemaakt door Dysk (Je weet wel, van het blog de Wiki-cabal, link hierboven), en ik heb twee hele boomhutten tot mijn beschikking waar niemand aan kan komen door mijn gebande status.

   Dus ik ben geblokkeerd, heb de laagste boomhut status, maar Abd en Aron aka Juicy mod van Sucks zitten in hogere hutten en overleggen steeds de tactiek van mijn wiki-heropvoeding. Die kan ik dan daar ook lezen.
   Maar, er is ook een echte Princess en die is heel aardig voor me. En nee ik heb niet gedronken, drugs gebruikt of aan de Paddo’s gezeten voor Bart weer op een idee komt. Maar die heeft daar ook een boomhut trouwens maar ik heb hem al een tijdje niet meer gezien daar..

   Enfin, het verhaal komt waarschijnlijk erg warrig over, maar Any, ook van Sucks, een Engelsman die het met een Thais Schwartskopf haarmodel houdt, die, ja die heeft me beloofd een grafisch voorstelling er van te maken en dat zal in de beste Mdd traditie veel duidelijk maken. Zo niet alles. Vooral van de verschillende boomhutten niveaus. Overgens heeft WPO-Nl ook een boomhutten Discord, JeroenN had me zó uit mijn boomhut gemieterd daarroo.

   Maar voor zover ik het nu begrijp is de bedoeling iedereen die het niet met je eens is zijn boomhut uit te donderen, en zijn teksten te wissen. Wat door mijn safe boomhutten bescherming daar dus niet meer kan, ondanks dat Juicy/Aron vandaag de Princess duidelijk om vroeg. Is het duidelijk nu? Ja toch?

   Denk ik. Hoop ik. Weet ik verder veel. Maar ik zal vragen als dat boomhutten schema af is of ik hem hier ook mag plaatsen, goed?

   Like

 6. Graag want ik begrijp er niets van ik weet alleen pas op met Thaise vrouwen vooral als ze aanzienlijk jonger zijn menige idioot is op die manier al zijn boomhut of meer dan dat kwijtgeraakt Graaf Statler tis maar even dat het goed tot je doordringt daar op dat zolderkamertje met die treintjes in Flipjesland waar vrijwel dagelijks lof met krieltjes op het menu staat.

  Like

  1. JA! Over die mijnheer hoef je niet in te zitten, die heeft drie software bedrijven en zeventig personeelsleden daar. Ik heb grafisch werk van zijn hand gezien, prachtig en hij werkt voor imposante opdrachtgevers. En zoals gezegd een Thais Swartskopf model als vriendin, dus met die boomhutten zit het wel snor.

   MAAR! Wegens de totale instorting van boomhut Sucks door moderator Aron/Juicy wat een Duits Piraten partij persoon blijkt te zijn en tijdgebrek van Eric en Steln en de instorting van WO heeft hij besloten met een forum voor zichzelf te beginnen en hij vroeg mij wat vrienden uit te nodigen voor de Beta versie op Proboard. De princess van Abds boomhuttenfeest is nu ook lid, en ze is enorm aardig en slim. Any ook trouwens, die Andrew heet en jullie kunnen het vast prima vinden! Crow van Sucks vragen we ook, en Abd niet of uitsluitend in de sectie Abdisme als vrolijk noot. En de bedoeling is de boel op goede software over te zetten, niet die gratis meuk waar Sucks en WO op draaide, en een goede server liefst in Zwitserland of zo.

   Nu dacht ik, vast ook wat voor jouw. zal ik je morgen een uitnodiging sturen per mail? En whally wel of niet vragen? Verder zou ik het niet weten, hebj ij nog ideeën?
   En we mogen vast wel een Nederlandse sectie beginnen denk ik. Maar dan moet jij ook mod worden.

   Like

   1. Graaf dat hele boomhutten feest ik heb geen idee waar dat allemaal over gaat. Denk dat ok eerst maar eens die afbeelding moet bekijken om de zaak wat te laten bezinken en evt advies vragen aan Ausma voor ik on een juridisch wespennest terecht kom Graaf Statler uit Flipjesland!

    Like

    1. De Piratenpartij maakt iedereen blij en dat weet jij best wel, Kolonel! En Abd Lomax heb ik een enorme schop onder zijn hol gegeven gisteren in zijn Discord boom- annex trollhut en ben daar nou definitief vertrokken. Evenals van Fucks, het voormalige Amerikaanse forum Sucks. Want ik geloof dat Abd nu een Noord-Koreaans complot in mij ziet als ik het goed begrijp allemaal en dat gaat me net even te ver.

     En die afbeelding wordt aan gewerkt, maar Any met al die Thaise vrouwen, opdrachtgevers, personeelsleden en bedrijven is nu eenmaal een druk bezet man, Kolonel.

     Liked by 1 persoon

      1. In de praktijk, ja. Wel heeft het fenomeen “blokkade” allerlei vreemde verschijningsvormen als een SanFanBan, een SageBan, een gebande status in de boomhutten, of zwaar onder curatele gesteld door piraat Aron aka Juicy van Fucks.
       Verder verdwijnen er hele discussiefora als sneeuw voor de zon als ik langskom, schijn ik doorlopend Terms of Use te schenden, het is allemaal heel wat.

       Want het zijn allemaal geen letterlijke blokkades, ik kan op veel plaatsen zo posten hoor, nee, ik moet het me overal aan laten leunen dat ik naar de eerste de beste patjepeeër en minkukkel moet luisteren en hem strikt moet gehoorzamen want anders……

       En steevaste is mijn antwoord hetzelfde, just fuck yourself man, da gade gij nie bepale!

       Like

        1. Daar komt het ongeveer op neer ja. Ik, iedereen eigenlijk moet met oplopende blokkades in het gareel terug gezet worden.Dit schreef ik hem net terug:

         De middle fingerds worden prachtig weergegeven in de boomhutten software, die is echt wel gebruikersvriendelijk en Myself is mijn nick daar.

         Myselfvandaag om 13:17
         And Abd Lomax, it’s of course F#ing B#shit to compare pirate Aron/Juice with any policemen in the world! Because in every system you mention a policemen represent his state, yes also a North Korean cop. And for a F*ing pirate fake cop like Aron we had in the past a very effective measurer, two cops brought him to the scaffold, and they coped his head! But even in old Byzantium Europe times have changed, we trough them nowadays only in jail and let them pay! Keep that in mind, mister Lomax!

         Abdvandaag om 18:13
         Owner of site is sovereign within the site, and administrators and moderators appointed (and tolerated) by the Owner are very much like the police, with authority to restrict freedom (i.e., custody for the police, block for mods). ‘nuff said about this insane trolling, it’s obviously useless to talk sense to trolls or lunatics, waste of time, unless they choose to trust opinion offered without rancor and respond to the actual comments, instead of a massive and paranoid world-view.

         Myselfvandaag om 18:16
         “Owner of site is sovereign within the site”
         Did I denier that mister Lomax? Didn’t I send eric a mail, your side, you may run it in the way you want? But that is not where it is about, it is the crazy comparers as if Pirate Aron should have the same status as a cop! That is rediciless!
         And can you leave qualifications as troll and lunatic or is that the only way you are able to discuss, mister Lomax?
         Or paranoia world vieuw?

         Abdvandaag om 18:26
         right. and sovereigns appoint agents, and disrespect for agents, aside from appeal process established by the sovereign, is disrespect for the sovereign. Sending an email to the sovereign is such an appeal, but the agent remains the agent until and unless overruled by the sovereign, either specifically, or generally by revoking the commission. Until the appointment is removed, Aron has a police role, and defiance of that role is defiance of the sovereign. (The sovereign here is technically not Eric, but the actual site host, but the site host has deferred to the administrators, Eric and Strelnikov, and they have confirmed Aron, so Aron is not a “pirate,” being in lawful possession of the tools.) As to discussion, I’m not going to carry on a discussion here, beyond this, because it obviously has zero effect, stating simple truths is rejected, and dicta (“troll” “insane” and “paranoid”, even while obvious to many), are made the whole of it. Address the substance, there might be a better result. But until then, EOT. You burned the bridges, Graaf, I didn’t. Enjoy your side of the river. Nice garden and model trains and whatever else floats your boat. Your involvement with the wikis and wiki critic sites will sink it, as is obvious.

         Myselfvandaag om 18:32
         “You burned the bridges, Graaf.”
         Wrong mister Lomax. T&S did, and WMF has confirmed this step. I did nothing, T&S putted the bridges on fire, and as you can read on the Global Ban page of WMF is there no way back for communety’s.

         Princess Emblynvandaag om 18:35
         He means ur Bridge to sucks

         Myselfvandaag om 18:36
         Sucks IS now close connected with the community’s with mod Aron, isn’t it?
         “(The sovereign here is technically not Eric, but the actual site host, but the site host has deferred to the administrators, Eric and Strelnikov, and they have confirmed Aron, so Aron is not a “pirate,” being in lawful possession of the tools.)”
         Exacte. And that is also where stops Aron his jurisdiction, Abd. It is limeted to Sucks what I have left.
         Or is leaving a place also trolling, mister Abd? That is really extreem!

         Myselfvandaag om 19:19
         “I deleted more of Graaf in Vetting. If anyone cares, there is no “email stalking.” He sent me a mail, and I hadn’t seen it, so I replied briefly” OK, bad timing in combination bad mood , but for the rest incident closed. EOD, Abd. (End of Discussion)

         Myselfvandaag om 19:53
         ” I would suggest a new user group, mentor, with the block tool, assigned with a usage restriction. Violate civility more than very rarely, blocked until you have accepted a mentor ”
         Nonsense Abd, this will be the answer what you will get in practice.:middle_finger: :middle_finger: :middle_finger: And not only from me, but from almost everyone!(
         Or do you really think there is even the smalles chance I will except Pirate Party Troll mod :middle_finger: @AronMan ? Hand me over a bucket to puke please. In your most wildest dreams, Abd.

         Myselfvandaag om 21:09
         And something else, mister Lomax. For my SanFanBan is consulted if i am right informed: The Dutch Arbcom, the Dutch chapter, the director of the Dutch chapter, the Dutch sysops, it has passed T&S, and a few steps in WMF till it has ended up on the desk of madam Maher herself. OK. And I said, fine, no problem for me, I am only interesting why I was banned. What was the final reason. Correct me if I am wrong.
         Question. Why don’t you guys just leave me alone? Why should I go back to your wiki hell with the original wiki top mod Aron? With what reason? to solve WHAT?
         Ymnes was exited, he was for years crying out be careful! otherwise WE will fix a office ban! The links I have given on Sucks to wikinews where he was saying that. So, the community’s have where they where asking for, I have my rest, I am standing on the other side of the river and see only burning bridges, so what troll, mister Lomax? Why are you constant insulting me by telling I should be a troll? Because that is complete unclear to me, and undeserved. Because WMF is happy, the community’s are happy, the chapter is happy, the Dutch arbcom is happy, T&S is happy, Ymnes too because he got what he wanted, I happy, i told many, many times why, so what point are you trying to make all the time, mister Lomax? Just leave me alone please!

         Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.