Zinder

120308-zinder

“Zinder is een prachtig gebouw geworden en betekent een fantastische impuls voor Tiel en de wijde regio, het culturele leven in het bijzonder. Een open en uitnodigend huis voor het realiseren van wat de kern van onze missie is: beleven, ontdekken en ontmoeten.”

Ruud van Zuilen
directeur van Cultuurbedrijf Tiel

TIEL – Cultuurcentrum Zinder in Tiel worstelt sinds de opening anderhalf jaar geleden met een groot mankement: de concertzaal is vanwege de slechte akoestiek totaal ongeschikt voor akoestische muziek. Musici, koren en leerlingen van de muziekschool mijden de zaal daarom. Met de aanschaf van een elektronisch akoestieksysteem moet dat veranderen.

Door Menno Provoost

Zo’n 80.000 euro trekt het podium uit voor het digitale systeem dat met microfoons en een groot aantal luidsprekers iedere akoestiek kan nabootsen. Een flinke investering maar het is absoluut nodig, stelt directeur van Cultuurbedrijf Tiel Ruud van Zuilen. ‘De zaal is prima geschikt voor versterkte muziek, het is ook het poppodium van Tiel, maar niet voor de onversterkte muziek. Amateur orkesten en koren wilden gewoon niet meer in deze zaal optreden en repeteren. Dat kan natuurlijk niet voor een plek die zo’n belangrijk podium moet zijn voor amateurkunst.’

Voor klassieke muziek is de zaal momenteel een ramp, erkent Van Zuilen. Dit heeft te maken met de nagalm. Deze ontbreekt vooral, waardoor de muziek doodslaat. ‘De muzikanten horen de muziek die ze voortbrengen niet terug en de toeschouwer krijgt een heel droog, dood geluid. De volle rijkdom van de muziek slaat dood.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2407364/Dode-Zinderzaal-in-Tiel-gaat-klinken-als-een-kathedraal

Als medewerker communicatie en PR is Romaine aangesteld zo vernam GuE uit betrouwbare bron. Vooruitlopend op zijn aanstelling die tot op heden angstvallig geheim gehouden is organiseert https://nl.wikimedia.org/  regelmatig bijeenkomsten in Tiel. De lokale SP gaat hierover vragen stellen in de gemeenteraad. Later meer hier over.

Eén gedachte over “Zinder”

 1. En de rest…… Breek me de bek niet open wat Zinder nog meer vernield heeft.
  But better to keep my tongue…….

  Ik ben hier WOEDEND over, dat wiki cafe, maar dat mag duidelijk wezen. Laaiend ronduit. Ook over die SanFanBan, die schijnt namelijk met het Chapter besproken te zijn hoorde ik laatst in de States.
  De onbeschoftheid, hun eeuwige lompheid straalt hier vanaf en brengt mij in een onmogelijk pakket. Want.

  Het is alles of niks. Als ik het echte verhaal vertel aan een paar bekenden daar van fikt natuurlijk dat hele wikimedia zooi tot op de grond af. Het verhaal van mij is gewoon te smeuig om waar te zijn, de pers zal smullen en waar de fik stopt is zeer onvoorspelbaar. Die kan tot in America de vlammen uit het dak doen slaan namelijk. Dat is zelf vrij zeker namelijk.

  Maar, die mensen daar in Tiel ken ik zo goed dat die een half verhaal niet van mij zullen accepteren. Ze ruiken namelijk al lont, er smeult daar al wat namelijk….. En dat hebben ze niet van mij, maar ze weten wel dat ik er mee van doen heb…. Ik weet niet wie daar wat uitleg heeft gegeven, maar heb wel een vermoeden.

  Dus ik hou de boot alsmaar af, want ik wil dat gesodemieter gewoon niet. Gewoon niet. Die Nederlandse “community”heeft mij op de meest smerige en achterlijke manier er uit getrollt, ik heb levenslang without parol, schijnen ze allemaal heel normaal daar te vinden dus heb ik eigenlijk niks meer van doen met die gasten en dat wil ik graag zo houden, snap je Kolonel?
  Ik ken er geen hond van en dat hou ik heel graag zo.

  En ja, dat de Tielse politiek hier op zou duiken zou me weinig verwonderen, ’t is een dorp dat Tiel, iedereen kent iedereen en wij zijn daar zeer, zeer geliefd.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.