Hier, stelletje kuttenkoppen

Is lezen nu echt zo moeilijk? Staat toch gewoon hoe het zit? Ach, sodemieter toch in elkaar, stelletje randdebielen. Is toch duidelijk hoe het met die licentie zit, die is namelijk alleen geschikt voor zaken waar je de rechten van hebt, omdat hij het oorspronkelijke auteursrecht niet vervangt. Bedrog, de eikel, de wijdbek. Wat nou bedrog?

Lees verder op Hier, stelletje kuttenkoppen

Auteur: Groeten uit Eerbeek

Rotzooit wat aan op weblogs en twitter

3 gedachten over “Hier, stelletje kuttenkoppen”

 1. Nou ja, die CC licenty kan eigenlijk een kind begrijpen. Kijk gewoon hier:

  https://creativecommons.nl/uitleg/

  “Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers, docenten en alle andere creatieve makers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan.”

  Creative Commons heeft indertijd deskundigen, echte bedoel ik, naar die licentie laten kijken en hoe die in Nederland binnen ons zeer strenge auteursrecht is toe te passen. En die waren eensluidend en kwamen tot dezelfde conclusie waar ik in weerwil van de wiki-internet deskundigen in 2009 kwam, je kan In Nederland een CC licentie uitsluitend voor je eigen werk gebruiken. Of met nadrukkelijke toestemming van de rechthebbende.

  Maar, en Dysk, een jurist in Cornwell steunt deze visie, die CC licentie vervangt niet het oorspronkelijke auteursrecht en daar zit nu net de kneep! Want die Amerikaanse CC licentie komt in ons auteursrecht niet voor! Die komt uit de keuken van de anarchistisch gestoelde copyleft en free source beweging. En was bedoeld voor computer progamma’s en bedacht door deze woest uitziende mijnheer:

  En nu zijn we bij de kern van de zaak en waar de Graaf is Amerika is achter gekomen. Wikipedia is een experiment van een stel computer programmeurs uit Silicon Vally die hun dubieuze computerlicentie ook op tekst en foto’s zijn toe gaan passen! Gestoeld op werkelijk niks!

  Herinner jij je nog het verhaal van die Zeister jongens in dat kraakpand en die de boxwedstrijd van Muhammad Ali en Rudi Lubbers, Kolonel? Die ze zo graag wilde zien? Dat ze een paar stofjassen hadden aangetrokken en naar V&D waren gereden om een mooie TV te lenen en hem gewoon in de auto van Andre hadden ingeladen? Gewoon bluf mijnheertje!
  Want dat was echt het plan, lenen!
  Ik zweer het! Het was echt afgesproken hem de volgende dag terug te brengen op dezelfde manier! En op een dag was ie weg, kon het niet meer! Jij misschien Kolonel? Net zoals die asbak?

  Like

  1. Ik woonde toen naast je in Zeist en moet toegeven die tv stond een dag later bij ons net als die asbak van Andre. Die tv heeft wat nog jaren gedaan. Waar die asbak -die later veel kostbaarder bleek- is gebleven is nog steeds een raadsel Graaf.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.