Update Lomax v. WikiMedia Foundation

UNITED STATES DISTRICT COURT DISTRICT OF MASSACHUSETTSCIVIL CASE NUMBER Case No. 3:19-cv-30025-KA

 

Overigens nog bedankt voor het schrijven van deze bio met mijn wikiwandaden, kolonel.  Dit is toch ook wel een sterke van vriend Guido:

Lange tijd is Graaf Statler redacteur geweest op Wikisage; daar werd hij geblokkeerd door het stellen van intimiderend gedrag en doxxing.[21] Hij hanteerde gebruikersnamen zoals ‘Hold the Line’, ‘The way I walk’, ‘Martin V.’ en ‘Bombardon’. Hij schreef er het veelbekeken essay: Griekenland, de euro en de crisis, en is de bedenker van de Jimbocoin[22].

Vooral dat doxxen (iemands ware identiteit bekend maken) vind ik een sterke, totdat de politie van Den Haag om mijn gegevens vroeg had ik zelfs geen idee wie je was, we hebben eigenlijk haast nooit privé contact gehad en al die mensen die hier nu weer verschijnen……. Ik heb van niemand zelfs ooit gehoord! Ik ken er werkelijk geen hond van! En Guido mag van geluk spreken dat ik hem voorlopig met rust laat, dat zou heel anders kunnen namelijk. Martin-V was trouwens niet van mij, en dat laatste account op quote was ik ook niet. Wel heb ik al toegegeven er veel mee van doen te hebben gehad indertijd.

Wat in het artikel nog aangevuld zou kunnen worden is dat ik vanaf 2009 heb gewaarschuwd dat Wikipedia niet aan het auteurswetgeving voldeed in de huidige vorm, de Terms of Use niet voldeden aan de Nederlandse wetgeving en dus ongeldig waren in Nederland en dus van niet van enerlei waarde zijn. Wat trouwens door de Duitse rechter bevestigd is.  En dat zelfs arbcom tot de conclusie kwam dat de blokkade van Natuur12 nergens op sloeg. De blokkade waar Ymnes om vroeg dus. Het laten “gamen’ met algoritmes door personen die niet als een ander zijn zoals Ymnes en exploreren van hen was achteraf gezien misschien toch niet zo een strak plan als het eerst leek.

En wat ook belangrijk is is het onderscheid te maken tussen een Global Lock waar toen sprake van was en een Global Ban, een office ban aka SanFanBan. Want om dit laatste gaat deze en er lopen nog meer rechtszaken in Amerika heb ik begrepen met claims met 6 nullen.

Een global lock wordt door steward van Meta opgelegd, en is niet persoonlijk en geldt alleen voor dat account. Ik mocht dus gewoon accounts aanmaken en op Wikiquote verder werken dus Vintroll zat totaal fout door naar 😉 Trijntje te rennen op  Meta omdat ik een pagina over het citaatrecht schreef. Het is namelijk in dat geval expliciet toegestaan een nieuw constructief account aan te maken volgens de regels van de Foundation. Maar een Global ban daarentegen is een totaalverbod en persoonlijk en houdt de publicatie op de gewraakte lijst in en daar gaan deze processen dus over. Het beschadigen van iemands reputatie en goede naam met een lijst onder een CC licentie.

Ik hou jullie op de hoogte want als mede-moderator van Dysk zijn juridische Discord ben ik natuurlijk zeer goed ingevoerd in deze rechtszaak.

7 gedachten over “Update Lomax v. WikiMedia Foundation”

 1. Er staan wat foutjes in dat artikel. Zo staat er : Als spoorwegliefhebber bouwt hij aan een modelbaan in zijn tuin. Maar jij hebt helemaal geen spoorweg in je tuin. Dat filmpje was bij mij in de tuin opgenomen. Je liet jouw trein toen over mijn rails rijden Graaf!

  Like

 2. Klopt, had ik ook al gezien. Ik zie namelijk veel meer in een modulebaan uiteindelijk, ik ben nu iets met een burcht aan het bouwen, laat je het straks zien hier. Overigens, gesproken over spoor 1, heb je dit wel eens gezien? Als ik nu echt te oud ben voor alle onzin die ik nu bouw ga ik denk hiervoor. Lijkt me schitterend met zo een lock van hun ervoor met RC en een accu en drie wagons. Maar dat krijg je niet door R1 bochtjes……. die zijn te scherp. Printen dus maar die rails met 3D denk ik zo.

  https://www.hobby-en-modelbouw.nl/Slaapwagon-van-de-Orient-Express-nr-3533-LX,-schaal-1:32

  https://www.hobby-en-modelbouw.nl/Stoomlocomotief-S-3/6-BR18-voor-spoor-1

  Like

 3. Die? Lidewij? Knetter- en knettergek is dat wijf. Verder is het ook nog eens een vals kreng die iedereen maar raak van van alles beschuldigd zonder het minste bewijs, zelf is het een totale niksnut is want ze kan nog geen boodschappenbriefje zelf schrijven en ze liegt of het gedrukt staat.
  Maar dat doen ze allemaal, dat doet Bart, dat doet Edo, dat doet Ronald en dat doen Mdd en Romaine ook.
  liegen, leigen en nog eens liegen. Tegen beter weten in de hele rotzooi bij elkaar liegen en doorliegen als je al helemaal door de mand gevallen bent. De meest onwaarschijnlijke leugens, het getroll om mijn lijstje met artikelen te verduisteren en te gaan beweren dat ook niet in staat zou zijn een behoorlijk artikel te schrijven. Gewoon standaard de kluit belazeren.

  Wikipedia is een grote leugen en een digitale psychiatrische kliniek. En ondanks het feit dat hun trollopedia volkomen tussen de piratenvlaggen aan brokken ligt, wat doen we? Doorliegen. Liegen tot we er bij neervallen en liegend gaan we ten onder. Zelf het doen en altijd de ander de schuld van hun oerstomme blunders geven. Voor het vuurpeloton met een blinddoek voor zouden ze nog plannen maken voor volgend jaar kerst, zo gek zijn die lui, kolonel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.