En o ja, nu de heipalen nog!

Wiki(quote) is één groot zwart gat, waar je een oneindige hoop energie in kunt stoppen, maar wat nooit echt wat wordt. Tot dit inzicht kom ik meer en meer. Het is namelijk of je een huis in de verkeerde volgorde bouwt, eerst het dak, dan de verdiepingen, dan de begane grond, het fundament, en o ja, nu de heipalen nog!

Bron=The Postman Always Rings Twice Gebruiker:The Postman Always Rings Twice

“Beste Desiat, het is niet alleen “een Westers denkmodel dat de DDR een dictatuur noemt”. Zoals ik net al op de overlegpagina van ons artikel over Erich Honeckerschreef, noemden ook de toenmalige machthebbers zelf de DDR al een dictatuur, en wel een dictatuur van het proletariaat. Ze verdedigden die staatsvorm weliswaar met het argument dat een dergelijke dictatuur de enige weg naar een rechtvaardiger samenleving zou zijn, maar ze ontkenden zelf dus ook niet dat er sprake was van een dictatuur. De DDR had dan ook alle kenmerken die objectief gezien in de richting van een dictatuur wijzen: geen vrije verkiezingen, geen onafhankelijke rechtspraak, geen persvrijheid en geen vrijheid van meningsuiting. Reeds in de grondwet van de DDR was de alleenheerschappij van slechts één partij, de SED, vastgelegd. Alleen al dat door niemand betwiste feit moet wel tot de conclusie leiden dat de DDR een dictatuur was, en die conclusie wordt dan ook massaal in de relevante publicaties over de DDR getrokken. Matroos Vos (overleg) 9 okt 2018 08:30 (CEST)”

(Bron)

Beste Matroos Vos, het is geen forum waar je de sfeer kunt verbeteren en zo de problemen kunt oplossen met wat random verbeteringen, dat is totale onzin. Er liggen in de kelder op dit moment 1.943.916 grotendeels stukken puin waar geen hond meer naar omkijkt, vrijgegeven onder een CC licentie. Zet die grijze massa van je eens in de stand aan, en ik wacht nog steeds hier op je, en er staat een nieuw koud biertje voor je klaar.  Je had het immers beloofd, je schrijft het daar, je zou dit heerschap eenmalig toespreken. En voor mij daar komen ligt wat problematisch. Dus, wordt eens eindelijk een vent en kom hier eens langs in plaats van je tijd totaal te verdoen met je volmaakt nutteloze en zinloze pogingen daar.

 

DSCF7211

 

6 gedachten over “En o ja, nu de heipalen nog!”

 1. Als er iets wel een dictatuur is, is het Wikipedia wel. Waar halen de Wikipedianen het lef te oordelen over andere ‘staatsvormen’? Ze zien een woord ergens staan, op verschillende plaatsen zelf, dus moet het wel waar zijn. Kritisch nadenken, wie beschrijft het, waarom, is dat wel zo, hoe oordelen we objectief… dat kun je ze niet uitleggen, dat verstaan ze niet.

  Like

 2. Nou, ik had eigenlijk nog nooit zo een bok geprobeerd, want ik ben eigenlijk een wijndrinker. Nou ja, drinker, ik ben na mijn dertigste gestopt met alles behalve met vrouwen, en dat bevalt tot de dag van vandaag prima. Maar zo een glaasje af en toe is gewoon lekker. En ik dacht dat het een soort oud bruin was en dat is te zoet vind ik. Maar nee, die Belgen hebben dit special voor de Nederlandse markt gebrouwen.

  In Rethimnon (Crete) zit ook zo een brouwerij van een stel Duitsers, en die hebben ook zulk lekker bier. Want het bier in Griekenland vind ik nooit zo lekker, dat wordt in licentie van Heineken in gemaakt daar, meestal onder de naam Amstel.

  http://www.brinks-beer.gr/
  http://blog.brunnenbraeu.eu/?p=4241

  Like

 3. Nu we het toch over bier hebben grote bieren hier België dreigt met kiwi boycot. Zal zo proberen stukje van Twitter op blog te zetten hier over. En in Griekenland heb ik ouzo en koude koffie leren waarderen. Café frape oploskoffie in koud water met ijs ff shaken en klaar. Je noemde laatst Kreta daar heb ik de nodige voetstappen achter gelaten rond 1987 ofzo. Erg goede herinnering aan mensen en eiland maar ook aan Pireus en Athene waar ik werkte oa als hostel runner en aan the Peleponesos.

  Zou zo weer terug willen spreek helaas de taal niet dus blijf toch maar lekker hier in België. Lekker dichtbij nl en toch buitenland. Plus goed bier.

  Like

 4. Nou, dat pak jij zo op hoor. Grieks is niet moeilijk, je moet het alleen niet uit een boekje proberen te leren, je moet het gewoon gaan spreken. Maar wie weet bedenk je je nog eens.
  Ik ben er ook al in geen jaren meer geweest, maar wil eigenlijk best weer eens terug. met het risico dat ik er blijf hangen, want die neiging heb ik nogal, van laat mij maar zitten hier en straal vergeten waar ik ook alweer vandaan kwam. Dat is me al een paar keer eerder gebeurd namelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.