Ophef rond Wikimediaconferentie

Er is ophef ontstaan rond de Wikimediaconferentie die dit jaar doorgaat in de Efteling.

De actiegroep Stop Oppressive Stereotypes heeft daags na de aankondiging van Wikimedia-directrice Sandra Rientjes zijn ongenoegen geuit. “De attracties in de Efteling bevatten onderdrukkende stereotyperingen”, zegt een verontwaardigde woordvoerder Ymnes. “Kijk naar de attracties Monsieur Cannibal en Carnival Festival, die zijn uiterst kwetsend en racistisch. Wij houden het dan ook niet voor mogelijk dat Wikimedia Nederland in zee gaat met deze racisten. Wij bereiden acties voor als de samenwerking niet wordt stopgezet”.

De commotie is ook PVV-voorzitter Geert Wilders niet ontgaan: “Laat ons niet gek maken door mensen die zelfs in een lantaarnpaal nog racisme zien omdat die wit gekleurd is. Ophouden met die onzin, en gewoon allemaal veel plezier in de Efteling”.

Op het Wikimedia-secretariaat in Utrecht was vandaag niemand bereikbaar voor een antwoord.

3 gedachten over “Ophef rond Wikimediaconferentie”

  1. Daar heb je het gedonder al in de glazen al, ik zag het al aankomen. Dat was toen ook al het geval met die Ymnes en die blanke vla op een wikimeeting. Met een pisboog heeft hij toen dat pak uit het raam gemieterd daar op Mariaplaats! Recht over Edo heen die daar net voor paal stond als levend standbeeld!

    Liked by 1 persoon

    1. De vader van Edo wilde hem eigenlijk Piet noemen, vanwege Zwarte Piet. Toen werd het Piet Edo, maar vadertje werd afgeleid op het gemeentehuis door een prostituee die een vergunning kwam aanvragen voor een bordeel, waardoor vadertje alleen de P opschreef. P Edo de Roo. Toen de bevestiging per post binnenkwam stond erbij dat de naam geweigerd was en de ‘P’ verwijderd was. Alleen een fatsoenlijke naam werd door die Noord-Hollandse gemeente geaccepteerd en dat werd alleen Edo. Vadertje De Roo is niet in beroep gegaan.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.