Wikimediaconferentie dit jaar in de Efteling

De Wikimediaconferentie, een bijeenkomst van mensen die schrijven voor internetencyclopedie Wikipedia, gaat dit jaar door in de Efteling.

Volgens de directrice van Wikimedia Nederland, Sandra Rientjes, was het na twaalf onafgebroken succesvolle edities wel eens tijd voor vernieuwing: “We waren eigenlijk vorig jaar al op zoek naar een nieuwe invulling voor onze conferentie. Ik denk dat we blij mogen zijn met de nieuwe locatie.”

De Wikimediaconferentie wordt dit jaar heel wat attractiever. “We willen er een familiegebeuren van maken”, zegt Rientjes. Wikipedianen zullen dit jaar met het ganse gezin aanwezig kunnen zijn.

Strategisch partnerschap

De Efteling staat voor één dag in het teken van Wikipedia. Wikimedia ging daarvoor een strategisch partnerschap aan met het pretpark in Kaatsheuvel. Leden van Wikimedia krijgen toegangskaarten aan voordeeltarief.

Efteling-directeur Fons Jurgens:  “De mensen van Wikipedia beloofden ons een uitgebreide fotoreportage te maken, en een inventaris op te maken van al onze attracties. Dat is mooi meegenomen. Hier konden we écht geen neen tegen zeggen”.

Verrassing

Wat er allemaal te beleven zal zijn wil Rientjes nog niet kwijt: “Dat blijft vooralsnog een verrassing. We zullen bij tijd en stond enkele ballonnetjes oplaten, maar het zal gegarandeerd een mix worden van ontspanning en werkplezier”.

 

9 gedachten over “Wikimediaconferentie dit jaar in de Efteling”

 1. Ohhhhooo… Zou ik mee mogen, Julien? Ik ben namelijk gek op de Efteling! Dar stoomtreintje, dat sprookjesbos geweldig! En gaat de juf ook mee om ze een beetje in het gareel te houden? Nee, dat lijkt me echt wat! Samen met Ymnes in de Python, geweldig! Wanneer gaan we? Ga jij ook mee, Julien?

  Like

 2. En de Kolonel? Ohhhh met trijntje in een trijntje, ik kan niet wachten! Zeg, maar ze hadden toch ook al een feestje in het openluchtmuseum gehad? En nu weer in het spoorwegmuseum? Maar o, o o wat leuk! Zeg, wat denk je, hoop ik stilletjes op, zou maar Drmies ook overkomen? Gisteren riep hij nog kiekeboe tegen me vanaf WPEN. Ja, helemaal uit Amerika! En Vintroll? Is niet zo ver van Tilburg meen ik, Kaatsheuvel. Dan zien we die ook eens. Nou, ik ben echt benieuwd naar ze allemaal hoor!

  Like

 3. Wat had je gedacht! ! Betalen? Ik? Al mijn vrije tijd daar rondtrollen en met mijn botje spelen en nog betalen ook? Ik heb maar liefst 10 gebruikers weggetrollt dit jaar! En ik ben sysop, arb en steward, dus ik betaal mooi geen cent! En ik wil minstens, minstens twintig gratis stroopwafels!

  Like

 4. HA! Maar zo doen wij dat in Tilburg altijd bij ons in de wijk! Pis gewoon door brievenbus, dat doen we hier allemaal in Tilburg per slot van rekening! Ik voel me al helemaal op mijn gemak, dat gaat een dol dagje uit worden!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.