Heb er ff een teiltje bij gepakt, Vintroll en de rest

Ik dacht dat de gedachte achter Wikiquote was om inderdaad markante quotes te verzamelen: quotes die meer dan eens worden aangehaald. De enorme opruimklus hier op Quote heeft dan ook mijn volledige steun. Vinvlugt (overleg) 4 jul 2018 15:31 (CEST)

Bron: Wikiquote-NL

Peiling:

Voor

 1. Jürgen Eissink (overleg) 4 jul 2018 19:42 (CEST) omdat het de aandacht vestigt op een zeer omstreden richtlijn en daarmee de discussie alleen maar ten goede kan komen; bovendien ben ik voor panoramavrijheid.
 2. Ymnes (overleg) 4 jul 2018 19:52 (CEST) omdat het moeilijker wordt bronnen te vinden voor artikelen, vooral door de inperking van zoekmachines.
 3. Robotje (overleg) 4 jul 2018 21:52 (CEST)

Tegen

 1. Matroos Vos (overleg) 4 jul 2018 20:09 (CEST) – Vooralsnog tegen. Het is me nog te onduidelijk of het hier echt om de vrijheid van informatie gaat, of dat we ons slechts voor het karretje van Google en Facebook laten spannen, die vooral bang zijn dat het moeilijker wordt om hun geld over de ruggen van de onafhankelijke pers te verdienen. En ik ben zeker ook wantrouwend omdat de actie ondersteund wordt door de Piratenpartij, waar ze het verschil tussen de vrijheid van informatie en het ordinair jatten van de nieuwste U2-cd niet eens zien.
 2. Brimz (overleg) 4 jul 2018 20:17 (CEST) Met dezelfde mening als de matroos, met dien verstande dat U2 het zelf soms ook niet meer helemaal weet
 3. The Banner Overleg 4 jul 2018 20:53 (CEST) Een neutrale encyclopedie kan geen actieplatform zijn (maar de Foundation en de verenigingen WMNL en WMBE) wel.
 4. MatthijsWiki (overleg) 4 jul 2018 21:06 (CEST) Er wordt een hoop geschreven, maar het is onduidelijk of het bangmakerij is of dat er echt een reden is om ons zorgen te maken. Daarnaast vraag ik me af of we hier ‘namens Wikipedia’ kunnen spreken. We zijn niets meer dan een groep vrijwilligers die aan hetzelfde project werken. De dingen die we kunnen doen ‘namens Wikipedia’ liggen vast in de richtlijnen en voor zover ik weet zijn er voor dit soort acties geen afgestemde richtlijnen.
 5. Tegen op procedurele gronden. 1. Niet aangekondigd op mededelingen. 2. Stemming ondertussen gewijzigd in peiling. 3. Te korte duur. 4. Voorstel ondertussen gewijzigd. Afbreken inderdaad. Floortje Désirée (overleg) 4 jul 2018 21:23 (CEST)
  Ik wil echt niet overal op happen, maar in je punt vier is zo ongeveer elk woord erbij gesleept of onwaar. Gedane aanpassingen zijn enkel ten dienste geweest van de wensen van het tegen-kamp. Jammer dat ze dan oneigelijk gebruikt worden om een tegen-argument onheus te ondersteunen. Iedereen weet dat de tijd kort is. Maar dat is bediscussieerd. Ymnes (overleg) 4 jul 2018 21:40 (CEST)
 6. Natuur12 (overleg) 4 jul 2018 21:33 (CEST)
 7. Trewal 4 jul 2018 21:48 (CEST) Tegen banner, per The Banner.

Bron: Kroeg Wikipedia.

 

Het is natuurlijk glashelder dat de matroos hier de spijker op zijn kop slaat met die piraten partij. En de plotselinge (letterlijke) omslag in stemming is opmerkelijk, maar dat Trollobotje voorstemt, dat snap ik ja.

Want de kwestie zit namelijk wat anders in elkaar dan in de media geschetst. Pedia en de wiki mouvement waren, of zijn nog een typisch Clintonkliek dingetje. Die beschermde ze door dik en dun want die zijn van onderwijs en zo, en die namen de collateral damage op de koop toe. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er nogal wat D66’ers rondhangt in de Nederlandse wikibeweging, dat is zo een beetje dezelfde ideologie. (waarom heb ik ook alweer zo een pesthekel aan D66?) En Silicon Valley houdt ook die Clinton-waardes aan.

Maar ik heb iets vreemds opgemerkt daar in Amerika. Links zijn in America is uitsluitend met je mond. Het links lullen, rechts zakken vullen gaat daar volkomen op. Een linkse Amerikaan vind de linkse basis principes op geen manier voor hemzelf gelden, maar alleen voor anderen. Dus, grijp iedereen in Silicon Valley wat hij kan, geeft niet hoe of wat. Of het nu een dure auto is, een mega salaris, een wijf, hij grijpt het en zijn linkse principes zitten hem niks in de weg daarbij. Gaat ook gedeeltelijk op voor sommige dames, vooral die met dat mega salaris van 330K, wat een bepaalde huppelkut incasseert met haar Fuckt Checkerssssss.

Maar, wie zich wel bekommerd om het welzijn van zijn  of haar omgeving, wel geeft om de ecologie van de kennispool (niet om de echte ecologie, maar dat doet noch links, noch rechts daar.) zijn juiste de uiterst rechtse mensen! Die zijn vaak vele malen meer integer! Op een heel ander manier hoor, via de kerk, liefdadigheid, om je buren en naasten geven in je gemeenschap, maar het is opmerkelijk.

En in het Donald Trump tijdperk hebben die het voor het zeggen gekregen in Amerika, en die haten Wikipedia! En met reden! Dus, dat zie je ook in Breitbart, die willen maar een ding, wikipedia uit de wereld. En dat zijn natuurlijk krachten, want daar zitten alle media jongens achter waar Romaaammmmiiiaa Wiiikkiimeedia en zijn maten nooit tegenop kunnen daar in Brussel. Ik heb net gehoord in de Amerikaanse wandelgangen nog zes maanden en dan is het over met ze, voor wat het waard is.

Maar deze omslag noopt mij er wel toe even een teiltje te pakken bij zoveel hypocrisie. Enkele maanden geleden mocht ik nog een schrijven van de jurist van Wikimedia-Nl ontvangen dat ik me schuldig aan laster zou maken, want volkomen aansluit bij deze absurde beschuldigingen aan mijn adres. (Long Ago)

Ik had verdomme gelijk! Gewoon gelijk! En ik weet dit, vooral nadat ik ontzettend ziek ben geweest, wat jullie onderhand wel bekend zal zijn, dit op geen manier een plaats te geven anders dan in de vorm van woede. En eigenlijk is dat de reden dat ik er mee naar Ausma ben gestapt omdat ik die heel goed ken en hij me vaker geholpen heeft. Op een geweldige, zeer integere manier, met een ongelooflijke inzet. En nee, zie dat nu niet als dreigen, maar ik wil dit opgelost hebben! En wel op een eerlijke, redelijk manier naar mij toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.