Dom, lui en zeer onverantwoord.

Wat dan wel? Dit:

===================================================

In Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Histoire des chemins de fer français zie ik drie keer staan ‘de Franstalige Wikipedia’ terwijl daar de betrokken titels zichtbaar moeten zijn. Ik dacht dat ik de juiste parameters invulde. De links werken wel goed.Smiley.toerist (overleg) 26 apr 2018 13:33 (CEST)

Al vanaf het begin van sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia is de titel niet direct zichtbaar. Volgens wie/wat moet dat? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2018 13:44 (CEST)

Het wordt lastig als er van meerdere titels tekst overgenomen wordt. De basis is ‘Histoire des chemins de fer français’, maar er was een gat in artikel, vanaf ongeveer 1842 en die heb ik aangevuld uit ‘Loi relative à l’établissement des grandes lignes de chemin de fer en France’ (de spoorassen in de wet en welke lijnen er als gevolg van de wet zijn aangelegd). Het derde Frans artikel ‘Compagnie du chemin de fer Grand-Central de France’ had ik nodig om de geschiedenis van de eerste grote spoorwegmaatschappijen aan te vullen. Die was nogal summier in de eerste Franse tekst. Voor de eigen toevoeging over Elzas-Lotharingen heb ik wel wat informatie uit diverse Franse artikelen overgenomen (straks voeg ik nog wel een eigen bron bij). Wanneer is er genoeg ‘tekstuele’ overname om het gebruik van de sjabloon te rechtvaardigen? Het is niet altijd een artikel op een artikel bij vertaling van teksten. Er is ook een combinatie van vertaalde teksten mogelijk.Smiley.toerist (overleg) 26 apr 2018 14:30 (CEST)

Je hoeft niet per se dat sjabloon as-is te gebruiken, je kan ook subst:en en dan aanpassen. –bdijkstra (overleg) 26 apr 2018 14:46 (CEST)

Met substen wordt er een lading code meegeleverd die niet in een artikel thuishoort. Dat lijkt me geen goed idee. Romaine (overleg) 26 apr 2018 15:36 (CEST)

Wat stom, ik had gedacht dat dit hetzelfde zou opleveren als Speciaal:SjablonenSubstitueren. Beter dat laatste gebruiken dan, want daar komt wel nette code uit. –bdijkstra(overleg) 26 apr 2018 15:43 (CEST)
Lijkt mij niet zo moeilijk van gewoon de gewenste tekst te plaatsen zonder sjabloon. Trouwens ik zie niet in waarom het geen verbetering zou zijn om het Franse artikelnaam te laten zien. Waarom zou je die informatie de lezer willen onthouden? PS: Ik heb er nu even geen tijd voor ik heb net een heel hoofdstuk ‘sociale geschiedenis’ toegevoegd. Lijkt mij handig als achtergrond informatie voor de huidige staking bij de Franse spoorwegen.Smiley.toerist (overleg) 27 apr 2018 01:12 (CEST) 

(Bron) (CC BY-SA 3.0)

Dom en lui

Waarom dom en lui? Omdat jullie kennelijk zelf te stom, te lui of gewoon te belazerd zijn om zelf een artikel te schrijven. Komt nog bij dat jullie werkelijk alles en alles in het werk stellen en hebben gesteld om onder de bezielende leiding van Dr. CaAl werkelijk iedereen met een sokpoparmy weg te trollen die wél kan schrijven.

Zeer onverantwoord (Volslagen eigenlijk.)

Omdat fouten op deze manier over elke taalversie uitgespreid worden dus wereldwijd uitgesmeerd. De teksten worden niet gecontroleerd immers op inhoud. Het is als plastic in de oceaan verspreiden wat jullie hiermee doen. En, wat veel erger is, er is ook niet gecontroleerd of er volgens  het Nederlandse auteursrecht geen copyrightschendingen in zitten, en daar zit het venijn. Want, jullie laten de student met jullie “Educatie Progamma’ immers de tekst plaatsen en die is dus verantwoordelijk uiteindelijk daarvoor!  En zeg nu niet dat ik jullie op Sucks en per mail al vele malen gewaarschuwd heb hiervoor. Temeer daar de teksten onder die vrije licentie vrijgeven wordt die werkelijk geen enkele waarborg geeft! Aan niemand. Niet aan de plaatser, noch aan de hergebruiker.

De gevolgen

Die zijn honderd procent voor jullie rekening uiteindelijk. Want ik heb jullie keer ook keer gewaarschuwd dat dit niet juist is en jullie hebben mij eruit getrollt, nee sterker nog, zelfs juridisch bedreigd uiteindelijk. En dan kan trolleske Ymnes sokpop wel met begerige handje klaar staan om de teksten in ontvangst te nemen, maar de waarheid is dat jullie een stel leugenaars, sokpopspelers  en trollen zijn die deze en andere  waarheden met geweld ontkennen! Want daar komt het uiteindelijk op neer allemaal!

En als Ymnesboy zich echt zo een zorgen om oudere mensen zou maken zou hij om te beginnen zich wel eens fatsoenlijk kunnen gaan gedragen tegenover deze oude man, en zijn nederige excuses aanbieden voor zijn oergetroll met dat globale lock met zijn wikivriendjes en vriendinnetjes in plaats van maar raak en door te trollen met zijn zogenaamde werk aan de inhoud!

2 gedachten over “Dom, lui en zeer onverantwoord.”

  1. De server uit de lucht halen, hoe dan ook voor 10 mei! Want nu moet iemand nog enige moeite doen om een procedure te starten, dan niet meer. Omdat als General Data Protection Regulation dan ingaat en als één persoon een online formuliertje invult je dat op een megaboete komt te staan. Want het is dan Europese regelgeving, en als iets makkelijk is voor een EU burger is het een Europese procedure starten, hoef je je luie stoel niet eens voor uit. Buiten het feit om dat ik het baantje van mijn leven niet zou willen hebben.

    Je merkte het al eerder op, ze hadden jaren geleden een andere koers moeten gaan varen los van WMF, en niet op WMF legal en een stel wiki-lawyers moeten vertrouwen. Dan was er nog wel iets bij te sturen geweest, maar nu niet meer. Want link of rechtsom gaan ze het juridische ravijn in, want ze staan niet boven de Nederlandse wet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.